navigatie overslaan
Doe-tips

Wat te doen in de herfst? 8 uitjes met kinderen in Twente.

 • 3 minuten leestijd
 • 14111 x bekeken

Tijdens de herfst in Twente ontdek je Twente op een compleet nieuwe manier. Trek er deze herfst met jouw gezin op uit. Struin door de mooiste bossen en vind je eigen herfstschatten. Ga op ontdekking in een natuurmuseum of ontdek Twente met een wel heel bijzondere treintje. Pak je agenda en zet de leukste herfstuitjes in Twente in de agenda! Let op: onderstaande tips worden nog verder aangevuld.

 1. Speuren naar Sprookjes

  Lukt het jou om alle sprookjes te vinden? Ga opzoek naar voorwerpen of sprookjes en probeer er zoveel mogelijk te vinden. Onderweg kom je échte sprookjesfiguren tegen die jou op weg helpen. Onderweg krijg je een lekker broodje knakworst, roodkapjessoep en een glaasje ranja. Tip: bij slecht weer, trek je laarzen aan!

 2. Ga op avontuur in Enschede!

  Speurneuzen opgelet! Ga op avontuur in Enschede en leer de binnenstad van een hele andere kant kennen. Het doeboekje omvat een speurtocht, leuke spelletjes en raadsels én tips en weetjes voor ouders/grootouders. Haal jouw boekje af bij Tourist Info Enschede aan de Langestraat 41.

 3. Haal jouw archeologendiploma!

  Krijg jij archeologische scherven weer aan elkaar tot één kopje en schoteltje? Ook kun je prehistorisch verven met natuurlijke verf. Pieperdepiep: met een metaaldetector ga je op zoek naar metalen bedeltjes in de vorm van o.a. dino’s, muntjes en bijltjes. Je mag één gevonden bedeltje meenemen en hier als je wilt, met een koord een armband of ketting van maken.

 4. Treinen in Rijssen, Haaksbergen en Hengelo

  Een leerzaam en leuk herfstuitje in één! In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. En dat treintje rijdt nog steeds! Maak een rit vanaf het station aan de Markeloseweg. Het Leemspoor is iedere zaterdag geopend tot en met 29 oktober. Extra: in de herfstvakantie vertrekken de treinen ook op dinsdag- en donderdagmiddag. Maak een rit met de stoomtrein van Museum Buurtspoorweg! In de herfstvakantie is hier veel leuks te beleven. Of ga spoorfietsen in Hengelo, super leuke activiteit voor het hele gezin!

 5. Kom je speuren?

  Ga op pad in het Arboretum Poortbulten en stel je speurkwaliteiten op de proef. Met de materialen in de speurneustas doe je allerlei opdrachten en spelletjes. De beste speurneuzen krijgen een écht speurneusdiploma. Welke speurneus wil dat nou niet?

 6. Kinderspeelmiddag bij de Wendezoele

  Een ouderwets gezellig kinderspeelmiddag. Knikkeren, tollen, blikgooien, koekhappen, marshmallows roosteren, klos slingeren, eierlepelrace, hoefijzer werpen. Je kunt het zo gek niet bedenken en het kan op woensdagmiddag 19 oktober bij de Wendezoele. Extra leuk: kom griezelen met een échte heks, die spannende dingen laat zien en doet met de dappersten.

 7. Tips voor halloween

  Griezelen tijdens Halloween, ook dat doe je in Twente! De herfst is het seizoen voor het griezelfeest Halloween. Verspreidt door heel Twente worden er in de herfst verschillende Halloween activiteiten georganiseerd voor kinderen.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?