navigatie overslaan
Natuur

Ontdek de Pracht van de Engbertsdijksvenen in September

  • 3 minuten leestijd
  • 880 x bekeken

Het is alweer september en dat betekent dat het hoogveen van de Engbertsdijksvenen klaarstaat om ontdekt te worden. Staatsbosbeheer nodigt je uit om deel te nemen aan twee bijzondere activiteiten die deze maand plaatsvinden. Van een boeiende wandeling door het hoogveengebied tot een spannende nachtwandeling speciaal voor kinderen, er is voor elk wat wils. Lees verder om meer te ontdekken over deze bijzonder e evenementen en hoe je kunt deelnemen.

Op Ontdekkingstocht in het Hoogveen - Zondag 17 September

Op zondag 17 september staat er een bijzondere begeleide wandeling in de Engbertsdijksvenen op de planning. Tijdens deze wandeling zullen je je wagen in het hoogveen en een deel van het reguliere pad verlaten om de pracht van dit unieke gebied te verkennen. Gedurende de tocht zullen zij dieper ingaan op het ontstaan van hoogveen op deze plek en de diverse planten- en diersoorten die bij veenontwikkeling horen. Het belooft een leerzame en avontuurlijke wandeling te worden, maar het is belangrijk om te weten dat een goede conditie vereist is, en laarzen zijn waarschijnlijk geen overbodige luxe. Vergeet ook niet je verrekijker mee te nemen, want je weet maar nooit wanneer een kraanvogel, velduil of kiekendief uit het hoogveen zal opstijgen. Deze wandeling is geschikt voor zowel volwassenen als gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar.

Reserveer uw plek nu!

Heb je interesse in deze unieke kans om het uitgestrekte hoogveengebied te verkennen? Reserveer dan uw plek voor deze boeiende excursie via https://www.staatsbosbeheer.nl/hoogveenengbertsdijksvenen.

Een Nachtelijke Natuurbeleving voor Kinderen - Zaterdag 23 September

Op zaterdagavond 23 september staat er een speciale belevenis op het programma voor de basisschooljeugd. Deze keer geen avontuur in de middag, maar een spannende nachtwandeling in de avond. Tijdens deze wandeling zul je ontdekken hoe de natuur zich gedraagt in het donker of bij maanlicht. De zintuigen worden op de proef gesteld, want in het donker lopen betekent dat geluiden veel intenser ervaren worden. Misschien vangen ze het geluid van een uil die roept, of horen ze een muisje scharrelen in het struikgewas. De gids zal hen meenemen naar het natuurgebied van de Engbertsdijksvenen, waar normaal gesproken tussen zonsondergang en zonsopkomst geen toegang is. Deze nachtwandeling, speciaal ontworpen voor kinderen, biedt een unieke kans om de natuur op een andere manier te beleven. Boek deze bijzondere ervaring via https://www.staatsbosbeheer.nl/nachtwandelingengbertsdijksvenen. De kosten zijn alleen van toepassing voor deelnemende kinderen.

Ontdek meer in de komende maanden

Als u deze dagen niet in de gelegenheid bent, maar toch graag deel wilt nemen aan een van de excursies, dan is er goed nieuws. In de komende maanden worden er nog meer excursies en kindermiddagen georganiseerd in de Engbertsdijksvenen. De thema's, data, starttijden, locaties en andere relevante informatie vindt u op de website www.staatsbosbeheer.nl/twente onder het tabblad 'activiteiten'.

Bereid u goed voor

Voordat u deelneemt aan deze avontuurlijke activiteiten, willen we u nog een laatste tip van de boswachter meegeven. Kleed u passend naar het weer en houd rekening met teken. Zorg voor stevige schoenen en vergeet vooral uw verrekijker of fotocamera niet. Deze zullen van pas komen tijdens uw ontdekkingsreis in de Engbertsdijksvenen.

Wacht niet langer en boek uw plek voor deze unieke natuurervaringen in de Engbertsdijksvenen. Het is de perfecte gelegenheid om de pracht van dit hoogveengebied te verkennen en de natuur op een andere manier te ervaren. We hopen u binnenkort te verwelkomen bij Staatsbosbeheer.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Geschreven door Twente Marketing