navigatie overslaan
Routes

Ontdek Twenterand op de fiets: Drie adembenemende routes

 • 2 minuten leestijd
 • 892 x bekeken

Fietsliefhebbers, verheug je! Twenterand onthult haar prachtige landschappen en schilderachtige dorpjes via het uitgebreide knooppuntennetwerk van routenetwerk Twente. Met 2500 kilometer aan fietsroutenetwerk, waarvan 500 kilometer zelfs over de Duitse grens reikt, belooft Twenterand een onvergetelijke ervaring voor elke fietsliefhebber. Je kunt je eigen route plannen door knooppunten te verbinden of kiezen voor een van de themaroutes. Hieronder verkennen we drie betoverende fietsroutes die je door het hart van Twenterand leiden.

 1. 3

  Archemerroute

  Type: Fietsen
  Afstand: 58,6 km
  Duur: 3 uur en 55 minuten
  Knooppunten: 23
  Locaties: 4

  De Archemerroute begint in het charmante brinkdorp Den Ham en neemt je mee door de schilderachtige vallei van de rivier de Regge. Terwijl je de flanken van de Archemerberg en de Hellendoornseberg verkent, passeer je pittoreske dorpjes en geniet je van adembenemende landschappen. Een tocht die zowel de doorgewinterde fietser als de recreatieve peddelaar zal bekoren.

 2. 2

  Kokhuusies- en Hooibergenroute

  Type: Fietsen
  Afstand: 42,5 km
  Duur: 2 uur en 50 minuten
  Knooppunten: 23
  Locaties: 4

  Deze betoverende route omcirkelt het dorp Den Ham, dat vaak wordt beschouwd als het mooiste dorp in Overijssel. Centraal gelegen op het drielandenpunt van het Vechtdal, Twente en Salland, biedt Den Ham de perfecte uitvalsbasis voor deze prachtige fietstocht. Geniet van de rustige sfeer terwijl je langs Kokhuusies en Hooibergen peddelt, omringd door het adembenemende landschap van Twenterand.

 3. 1

  Rondje in het Veen

  Type: Fietsen
  Afstand: 40,0 km
  Duur: 2 uur en 40 minuten
  Knooppunten: 23
  Locaties: 4

  Reis terug in de tijd met het "Rondje in het Veen". Deze fietsroute neemt je mee naar vervlogen tijden terwijl je langs het bijzondere natuurgebied "De Engbertsdijksvenen" fietst. Gelegen ten oosten van Westerhaar-Vriezenveensewijk, vormt dit gebied een driehoek met de charmante dorpjes Bruinehaar en De Pollen. Ontdek de rijke geschiedenis en de unieke flora en fauna van deze betoverende regio.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?