navigatie overslaan
Doe tips

Ontdek de betovering van december: 4 tips voor magische feestelijke activiteiten in Twenterand!

 • 2 minuten leestijd
 • 1277 x bekeken

December brengt niet alleen de feestdagen, maar ook een scala aan magische evenementen en markten in Twenterand. Ervaar de betovering van het seizoen en ontdek unieke activiteiten om deze feestmaand door te brengen!

 1. 4

  Historisch schouwspel in Den Ham

  Het historisch schouwspel in Brinkdorp Den Ham op zaterdag 9 december is een reis terug naar 1826, toen smokkelarij een manier van leven was. Laat je meevoeren door de verhalen van Rooi’n Jan en Kaal’n Mannes, terwijl ze je een kijkje geven in het leven van smokkelaars. Van Herberg de Groene Klok tot de wachtrij waar de smokkelaars je verrassen met hun handigheid - dit straattheaterspektakel dompelt je onder in een boeiende historische ervaring.

 2. 3

  Kerstconcert in kerkelijk centrum Irene

  Op vrijdag 15 december brengt het Chr. Mannenkoor Vroomshoop een magisch kerstconcert in kerkelijk centrum Irene, Julianastraat 27 te Vroomshoop. Met dirigent en pianist Gezinus Veldman aan het roer belooft het koor een avond vol betoverende muziek. Speciale gasten zoals violist Hrayr Ter-Sargsyan uit Vriezenveen en koorsolisten Albert Wessels (bariton) en Henri Westerink (slagwerk) maken deze avond extra speciaal. Geniet van Cantique de Noël, Little drummer boy, Son of Mary, en andere prachtige melodieën die de betovering van Kerst tot leven brengen.

 3. 2

  Kerstmarkt bij de Leemansmolen

  Op zaterdag 16 december is de Leemansmolen in Vriezenveen het decor voor een betoverende kerstmarkt. Proef heerlijke streekproducten, bewonder kerstversieringen en cadeauartikelen terwijl je geniet van een scala aan culinaire hoogstandjes. Mis ook zeker niet de kans om de Leemansmolen in de avond te bezoeken en bij goed weer zelfs te zien draaien - een unieke ervaring voor jong en oud!

 4. 1

  Voel de magie van lokale ambachten en sfeer

  Naast deze prachtige evenementen biedt december in Twenterand de gelegenheid om lokale ambachten te ontdekken. Verken handgemaakte kunstwerken, traditionele producten en laat je onderdompelen in een betoverende sfeer die alleen deze tijd van het jaar biedt.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?