Vroomshoop dankt haar bijnaam 'Kanaaldorp' aan het feit dat het doorsneden wordt door het kanaal Almelo-De Haandrik en het Zwolsekanaal. Nog steeds is het snijpunt van deze kanalen, het Separatiepunt, een van de mooiste plekjes van het dorp en de omgeving. In het centrum vind je het winkelhart van Twenterand en ten westen van Vroomshoop ligt het natuurgebied De Zandstuve. Voor de fietser of wandelaar een prachtig gebied om te ontdekken. In het gebied ligt ook het Aquapark De Zandstuve en de ijsbaan van het dorp, omgeven door de mooie natuur.

Populair in Vroomshoop

 1. Kalkwijck Distillers

  Kom Proeven! In het achterhuis van de oude Groningse boerderij “Pertjaja”, aan de Tonnendijk …

 2. B & B Huize Salland

  Huize Salland is een Groninger boerderij uit 1903 en ligt aan de rand van Vroomshoop,Gemeente …

 3. Lunchroom Bij Saartje

  Bij Saartje vindt u bij uitstek de gemoedelijke sfeer voor een uitgebreide high-tea. Onder het …

Ontdek Vromshop

Bevrijdingsrelief

Langs het Zwolsekanaal in Vroomshoop, naast het huidige monument Sluis V, staat het bevrijdingsreliëf met als titel “Vrijheid geef je door”. Op het monument zijn de verschillende ingrijpende gebeurtenissen van de Bevrijdingsdag 5 april 1945 zichtbaar. Met een druk op de knop kan het verhaal van 5 april 1945 worden beluisterd, waarbij oud-Vroomshoper Alberto Stegeman de tekst uitspreekt.

Passantenhaven

De passantenhaven van Vroomshoop ligt aan een inham van het Zwolsekanaal net ten zuiden van de Grote Puntbrug. Het kleine haventje biedt plaats aan tien pleziervaartuigen. De plekken zijn voorzien van elektriciteit en watertappunten. Het geheel heeft in de zomermaanden een gezellige uitstraling.

Het Punt

Aan de Burgemeester Koetjestraat in Vroomshoop is Activiteitencentrum Het Punt gevestigd, met daarin onder andere een theater en horeca. Het theater is volledig ingericht met circa 250 zitplaatsen. Door de uitschuifbare tribune leent het theater zich voor meerdere doeleinden. Denk hierbij aan concerten, toneeluitvoeringen, modeshows, cabaretvoorstellingen, presentaties, muziekuitvoeringen of een (huwelijks)feestje. De sfeervolle zaal beschikt over goede voorzieningen: licht- en geluid, beamer, podiumdelen en theaterdoeken.

verhalen & tips over Vroomshoop

 1. Nieuws

  Gemeente denkt mee met Twenterandse horeca

  geschreven door Marleen
 2. Uit-tips!

  Nog op zoek naar inspiratie voor Hemelvaartsdag? Wij geven graag een aantal leuke tips!

  geschreven door Marleen
 3. Doe tips

  De leukste tips voor een geslaagde moederdag!

  geschreven door Marleen
 4. Food

  De Verrassende Tafel biedt heerlijke asperge afhaalmaaltijd aan!

  geschreven door Marleen
 5. Kids

  Maker Festival Twente @home editie - workshops voor kids

  geschreven door Marleen
 6. Doe tips

  Spelletjestijd! Tijd voor Twentse spelletjes met het hele gezin

  geschreven door Twente Marketing