Vroomshoop dankt haar bijnaam 'Kanaaldorp' aan het feit dat het doorsneden wordt door het kanaal Almelo-De Haandrik en het Zwolsekanaal. Nog steeds is het snijpunt van deze kanalen, het Separatiepunt, een van de mooiste plekjes van het dorp en de omgeving. In het centrum vind je het winkelhart van Twenterand en ten westen van Vroomshoop ligt het natuurgebied De Zandstuve. Voor de fietser of wandelaar een prachtig gebied om te ontdekken. In het gebied ligt ook het Aquapark De Zandstuve en de ijsbaan van het dorp, omgeven door de mooie natuur.

Populair in Vroomshoop

 1. Kalkwijck Distillers

  Kom Proeven! In het achterhuis van de oude Groningse boerderij “Pertjaja”, aan de Tonnendijk …

 2. Oosterhave Makelaars

  Het kopen van een woning is niet zomaar iets. Gemiddeld verhuist iemand eens in de 7 jaar.

 3. Bakkerij van der Goot

  Voor het lekkerste brood en gebak bent u hier dus aan het juiste adres. Alle producten worden …

 4. Expert Berkhof BV

  Expert Vroomshoop Van experts kun je meer verwachten. Daarom hebben wij naast artikelen van …

 5. La Martino

  dé dames-modezaak van Vriezenveen en Vroomshoop. Hier vindt u alle merken van niveau.

Ontdek Vroomshoop

Bevrijdingsrelief

Langs het Zwolsekanaal in Vroomshoop, naast het huidige monument Sluis V, staat het bevrijdingsreliëf met als titel “Vrijheid geef je door”. Op het monument zijn de verschillende ingrijpende gebeurtenissen van de Bevrijdingsdag 5 april 1945 zichtbaar. Met een druk op de knop kan het verhaal van 5 april 1945 worden beluisterd, waarbij oud-Vroomshoper Alberto Stegeman de tekst uitspreekt.

Passantenhaven

De passantenhaven van Vroomshoop ligt aan een inham van het Zwolsekanaal net ten zuiden van de Grote Puntbrug. Het kleine haventje biedt plaats aan tien pleziervaartuigen. De plekken zijn voorzien van elektriciteit en watertappunten. Het geheel heeft in de zomermaanden een gezellige uitstraling.

Het Punt

Aan de Burgemeester Koetjestraat in Vroomshoop is Activiteitencentrum Het Punt gevestigd, met daarin onder andere een theater en horeca. Het theater is volledig ingericht met circa 250 zitplaatsen. Door de uitschuifbare tribune leent het theater zich voor meerdere doeleinden. Denk hierbij aan concerten, toneeluitvoeringen, modeshows, cabaretvoorstellingen, presentaties, muziekuitvoeringen of een (huwelijks)feestje. De sfeervolle zaal beschikt over goede voorzieningen: licht- en geluid, beamer, podiumdelen en theaterdoeken.

verhalen & tips over Vroomshoop

 1. Uit-tips!

  De leukste zwembaden van Twenterand. Van binnenbad tot recreatieplas

  geschreven door Marleen