Brinkdorp Den Ham is misschien wel het mooiste dorp in Overijssel. Centraal gelegen op het drielandenpunt van Twente, het Vechtdal en Salland kunnen bezoekers en bewoners volop genieten van een bijzondere groene omgeving.` Den Ham ligt in het waardevolle cultuurlandschap Vecht en Regge. Aan de noordkant grenst het dorp aan het bijzondere eeuwenoude natuurgebied “Eerder Achterbroek”, met bossen, heide, waterpartijen en zandverstuivingen. Fiets- en wandelroutes rijgen deze streken moeiteloos en naadloos aaneen.

Populair in Den Ham

 1. Camping De Linderbeek

  Camping de Linderbeek is een boerenlandschapscamping: kamperen in het prachtige Twentse land. De …

Ontdek Den Ham

De Brink

De Brink in Den Ham is een unieke plek. De geschiedenis is er nog tastbaar aanwezig. Al was het alleen al door de Hammer toren, die in de 15e eeuw werd gebouwd. Maar wie de tijd neemt voor een kopje koffie of een ijsje, ziet ook voor zich hoe vroeger op dit centrale plein van het dorp, de handel werd bedreven. Op de markt, de kermis en in de herbergen. De rustgevende uitstraling van de Brink maakt dat toeristen en dorpsbewoners er graag vertoeven.

Talloze evenementen

Natuurlijk is er in de loop van de jaren heel veel veranderd. Maar de unieke sfeer van het dorp is gebleven. De Brink met haar fraaie bomen en de muziektent is nog altijd het decor van talloze evenementen, zoals de Hammer Brinkdagen met vlooienmarkten en braderie in de zomermaanden, en natuurlijk in december het Historisch Schouwspel met Wintermarkt. Bij dit unieke evenement kunnen de duizenden bezoekers meemaken hoe ruim 200 “Hammenaren” de geschiedenis van dorp en streek uitbeelden in historische kostuums. Daarbij wordt de dorpskern omgetoverd tot de oude straten van weleer met een sfeervolle wintermarkt. Zeker een bezoek waard.

Mageler Es

Zittend op het bankje heb je een geweldig uitzicht op het Brinkdorp Den Ham. Vanwege de rust, de ruimte en het uitzicht ongetwijfeld een van de mooiste plekjes van Den Ham! De Mageler Es is een mooi stuk landschap, met als markant punt de Joodse begraafplaats midden op de es en ook de Joodse begraafplaats aan de esrand. Verder kenmerkt de Mageler Es zich door een krans van boerderijen rondom de es. Geniet in het voorjaar en de zomer van de prachtig bloeiende bermen rondom de akkers.

verhalen & tips over Den Ham

 1. Doe tips

  Memory Route Vroomshoop

  geschreven door Lisette
 2. Opening toeristisch seizoen 2021

  geschreven door Lisette
 3. Heerlijke feestdagen thuis

  geschreven door Lisette
 4. Kanovaren: Dé leukste manier om Twenterand te ontdekken!

 5. Uit-tips!

  De leukste zwembaden van Twenterand. Van binnenbad tot recreatieplas

  geschreven door Marleen
 6. Overnachten

  Kamperen met kinderen: we tippen de leukste campings!

Mooie routetips!

Ga op ontdekkingstocht

Het Eerder Achterbroek, 500 meter gelegen buiten Den Ham, is een typisch kampenlandschap met akkers, weilanden en hei, afgewisseld door wallen
van struiken en oude bomen. De monumentale hoeven zijn nog steeds in gebruik. Tijdens een wandeling, vooral vroeg in de morgen of bij het vallen van de avond, is het heel aannemelijk om diverse vogelsoorten te zien en te horen, reeën te zien grazen en met heel veel geluk een das te mogen aanschouwen!
Brinkdorp Den Ham is precies daar gelegen, waar de mooiste streken samenkomen: Salland, het Overijsselse Vechtdal en Twente. Gemarkeerde fiets- en wandelroutes rijgen de streken moeiteloos aaneen. Op onze website zijn vele van deze mooie routes gratis te downloaden!