Actief

Repair Café Westerhaar

Wat doe je met een broodrooster dat het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Kulturhus de Klaampe en de Bibliotheek Twenterand organiseren samen weer Repair Café in Westerhaar.

+ 1 foto's

In Kulturhus de Klaampe, aan de Beeklaan 1 in Westerhaar, draait het op de laatste vrijdag van de maand allemaal om repareren. De monteurs zullen in tijdvakken en op gepaste afstand de kapotte spullen bekijken. Klanten kunnen tot 14.00 een afspraak maken hiervoor via Leo Webbink van de Klaampe, telefoon: 0546-805151. Een tweede leven Mensen die het Repair Café bezoeken, kunnen van thuis kapotte spullen meenemen. Broodroosters, lampjes, föhns, fietsen, speelgoed, alles wat het niet meer doet, is welkom. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad. Tussen 13.00 en 16.00 uur staan vrijwillige reparateurs klaar om te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Door repareren te promoten, wil Repaircafe Twenterand bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Ook bespaart repareren geld en kostbare grondstoffen en draagt het bij aan de beperking van de CO2-uitstoot.

Ontmoeting Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt. "Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is en vaak heel makkelijk."

Wie belangstelling heeft of gewoon mee wil doen kan langskomen of zich opgeven bij Leo Webbink (06 25307519) of John Hemmink (06 25307519).

Wanneer

27 aug - 27 mei 2022
  • elke laatste vrijdag van de maand: - uur