navigatie overslaan

Leuke tips!

Nationaal Blikkenmuseum

Uniek in zijn soort is het Blikkenmuseum in Marle, gevestigd in het Pannenkoekenhuus aan de Hellendoornseweg 40. Een verzameling van zo'n 11.000 blikken groot tot klein wordt hier tentoongesteld. Sommige blikken 150 jaar oud!
Rondlopend en kijken ervaar je een feest der herkenning; overal oude snoep, koffie, thee en noem-het-maar-op blikken. Ook voor kinderen is het interessant om te zien hoe men vroeger toen de plastic verpakking zijn intrede nog niet had gedaan, de levensmiddelen inpakte.

Theater Het Punt

Theater Het Punt beschikt over een volledig ingericht vlak vloertheater met een capaciteit van een kleine 300 zitplaatsen. Door de uitschuifbare tribune leent het theater zich voor meerdere doeleinden. Denk hierbij aan concerten, toneeluitvoeringen, modeshows, cabaretvoorstellingen, presentaties, muziekuitvoeringen of gewoon een feestje. Laat je verrassen!

Expositiehuis het Middendorpshuis

Het Middendorpshuis is een beeldbepalend gebouw in het centrum van Den Ham. Eeuwenlang heeft het een horecafunctie vervuld, waarschijnlijk al vanaf de 16e eeuw
De Oudheidkunde vereniging Den Ham-Vroomshoop heeft er een permanente expositie ingericht. Ze geeft een indruk van het leven, wonen en werken in het gebied vanaf het midden van de 19e eeuw, aan de hand van 17 beknopte presentaties en themapanelen. Tevens is er een expositieruimte waarin wisselende exposities zijn te zien van hedendaagse beeldende kunst.