Het festival waar streektalen en streekcultuur elkaar ontmoeten tijdens de Zunnewende

Zunnewendefestival 2022

Zunnewendefestival 2022: Begin je zomer goed!
De zonnewende, als de zon op haar hoogste punt in het Noordelijk halfrond staat, markeert het begin van de zomer. Exact op de grens tussen Twente en Salland, wordt de langste dag gevierd met het Zunnewendefestival op vrijdag 24 juni 2022 vanaf 14.00 uur.

+ 5 foto's

Zunnewendefestival 2022: Begin je zomer goed! op vrijdag 24 juni 2022

Magische locatie:

Landgoed Schuilenburg Hellendoorn, gelegen op het kruispunt van historische handelsroutes over land en over het water van de Regge, wordt omgetoverd tot een prachtig festivalterrein met intieme speelplekken, knusse zitjes, foodtrucks, optredens, kunst en cultuur, muziek en vertellingen.

Middagprogramma:

Al vanaf 14.00 uur is er van alles te doen, schminken, fiets je schilderij, spellen en spelen, schatgraven, Ice Acts en het optreden van Dolf Moed. Nee, we gaan niet alles verklappen. Kom zelf maar! Tot 16 jaar is de toegang gratis!

Foodtrucks:

Lekker eten en drinken hoort erbij. Voor iedereen is er wel iets lekkers.

Kasteelterrein:

Het voormalig kasteelterrein, waar eens de machtige havezate Schuilenburg stond, omgeven door de slotgracht, biedt nu een podium aan Höllenboer. Met hun toevallige hit Busje komt zo veroverde Höllenboer in 1995 de halve wereld. Gerard Oosterlaar en zanger/gitarist Bas van den Toren bleven daarna altijd de jongens van "het busje". Jammer, want een veel beter bewaard geheim is dat Höllenboer prachtige liedjes en conferences maakt. Dat hoef je ze in de geboortestreek Salland niet te vertellen. Jan Henk de Groot, bekend van liedjes als Mamme van Michel, Vuurtje kieken en Dubbelcassettedeck en niet meer weg te denken uut de Streektoal scene. André Manuel & Rocco Ostermann kennen elkaar al ruim 30 jaar maar lieten nog nooit iets gezamenlijks horen. Daar kwam tijdens Oerol 2020 verandering in, samen stonden ze 10 dagen lang op het podium van muziekcafé de Vijfpoort op Terschelling en lieten ze hun muzikale kwaliteiten samensmelten. Wat kunnen we op het Zunnewendefestival verwachten; Muziek? Verhalen? Cabaret? De Twentse Nathalie Baartman sluit ons festival dit jaar af op haar eigenzinnige wijze. In het Twents!

Kampvuurspeelplekken:

De Weide, de Haven, de Boomgaard en Onder de Bult zijn de kampvuurspeelplekken waar lokaal en regionaal bekende artiesten optreden: Herman Kampman, niet meer weg te denken van het Zunnewendefestival, ROO, de broers Roo spelen op speciaal verzoek van Zunnewendeprogrammeur Albert Bartelds, overigens ook geboren en getogen in Rouveen (Staphorst), een hele set in de streektaal op ons Zunnewendefestival. Prachtig tweestemmig gezongen en mooi gitaarspel! Bert Jansen, Martije maken het compleet.

Aan de Regge:

In coronatijd ging vrijwel iedereen op vakantie "Kot bie t hoes". En dat is velen goed bevallen. Waarom zou je het ver zoeken, als het kot bie hoes voor het oprapen ligt? In deze nieuwe show is het lachen, lachen, lachen en huuln. Lachen om de prachtige hedendaagse verhalen over het leven en anekdotes voorzien van de nodige humor van rasverteller Jan Riesewijk____. En huuln om de mooie gevoelige leedkes van Tweeduuster.

Op de Regge:

In de prachtige Enterse Zomp draagt Cornelis Kapitein zijn Urker poëzie voor speciaal voor de VIP-gasten. Er zijn 2 afvaarten, om 16.00 en om 18.00 uur. Dit zijn langere vaartochten, dan de tochten later ’s avonds. In de avond zijn er korte boottochten om de Zunnewende vanaf het water te beleven. Eveneens met Cornelis Kapitein en met liedjeszanger Rob Bults.

VIP arrangement:

Dit jaar nieuw: een soort all-in ticket waarbij naast de speciale boottocht met keuze uit afvaart 16.00 of 18.00 uur, de dagtoegang is inbegrepen met 5x consumptiemunten en een bon voor ijs en foodtruck.

Praktische informatie:

Datum en tijd: Vrijdag 24 juni 2022 van 14.00 tot 00.30 uur Locatie: Landgoed Schuilenburg – Schuilenburgerweg 54 – 7447 RP Hellendoorn Kosten: Voorverkoop: 15,00 euro ; Aan de kassa: 18,00 euro ; VIP-ticket: 49.50 ; Jeugd t/m 16 jaar: Gratis

Kaartverkoop: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Zunnewende2022

website: www.zunnewendefestival.nl

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 18,00
Voorverkoop
€ 15,00

VIP Tickets € 49.50 met keuze uit afvaart 16.00 uur of 18.00 uur
Kids t/m 16 jaar Gratis
Ticket kopen op: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Zunnewende2022