Blauwe Bessenkwekerij "De Greftenhoeve"

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten om zwaardere maatregelen te treffen tegen het coronavirus. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Blauwebessen kwekerij nabij uniek natuurgebied de Engbertsdijksvenen. In de boerenwinkel worden eigengemaakte producten verkocht, b.v. jam, bessensap en saus. In verband met de corona maatregelen kunt u dit jaar (seizoen 2020) alleen in de boerentuin koffie drinken. En natuurlijk de heerlijke blauwe besssen zelfplukken. Van woensdag t/m zaterdag.

De Greftenhoeve is een blauwe bessenkwekerij, gespecialiseerd in het kweken van blauwe bessen voor de verse consumptie. Het grootste deel van de vers geplukte bessen gaat naar de veiling Fruitmasters in Geldermalsen, een deel is voor de verkoop aan huis.

Vanaf heden is de zelfpluk weer geopend van toensdag tot en met zaterdag. Op zondag zijn we gesloten.

Je kunt blauwe bessen geplukt kopen, maar veel leuker is zelf plukken op het zelfplukland. Ook kleinfruit zoals rode en zwarte bessen, kruisbessen en blanke bessen zitten in het assortiment. Buiten het seizoen verkopen we ook bevroren blauwe bessen uit de diepvries. Je kunt deze online kopen in de webshop.

Koffie in de hooischuur of op het boerenerf

In verband met de corona maatregelen kunt u dit jaar (seizoen 2020) alleen in de boerentuin koffie drinken. De Hooischuur is ingericht voor afhalen en als winkel.

Op het boerenerf, onder de oude eikenbomen of in de hooischuur kun je een kopje koffie met blauwe bessenvlaai gebruiken. In de boerenwinkel kun je de eigen gemaakte blauwe bessen producten kopen maar ook een aantal bijzondere streekproducten uit Twente.

Het is leuk om een fietstocht van de Greftenhoeve te rijden, de routes komen langs het unieke natuurgebied de Engbertsdijksvenen. Het Twents wandelnetwerk en het fietsknooppunten systeem ligt dicht in de buurt. De combinatie van zelfplukken en een fietstocht biedt een dagvulling.

  • Vanaf 15 juni t/m 30 september elke dag geopend, van 9.00 tot 17.00 uur, alleen zondags zijn we gesloten.
  • 's Avonds bent u ook welkom, maar belt u dan eerst even.
  • Buiten het seizoen is de boerenwinkel alleen op maandag en woensdag van 10.00 tot 17.00 en op afspraak geopend.
  • Groepen op afspraak.

Gratis toegang

Huisdieren: Honden aangelijnd toegestaan

Of bekijk de website www.greftenhoeve.nl/

Openingstijden

Standard openingtimes

maandag 09:00 - 17:00
dinsdag 09:00 - 17:00
woensdag 09:00 - 17:00
donderdag 09:00 - 17:00
vrijdag 09:00 - 17:00
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag 09:00 - 17:00

1 okt - 14 jun

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag gesloten
zondag gesloten

15 juni t/m 15 september elke dag geopend. Let op: zelfpluk alleen op woensdag t/m zaterdag!


contactinformatie

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Assistentiehonden toegestaan
  • Drempelvrij
Ligging
  • Landelijk gelegen

Tip je vrienden

facebook twitter