navigatie overslaan

Biologisch melkveebedrijf en ijsboerderij `De Meulenhorst`

Op de grens van Twente en Salland, in het authentieke natuurgebied “Eerder Achterbroek”vindt u boerderij "de Meulenhorst". Een Biologisch Melkveebedrijf waar van eigen melk ijs wordt gemaakt.

IJs zoals ijs hoort te zijn, dat proeft u! De koeien grazen zoveel mogelijk op de weiden rondom de boerderij. ’s Winters kunnen ze lekker in de met stro bestrooide potstal liggen.

"De Meulenhorst" is een authentieke Saksische boerderij, gelegen in het prachtige natuurgebied "Eerder Achterbroek", ten noorden van Den Ham. Op 45 hectare landbouwgrond worden ongeveer 40 melkkoeien en 25 stuks jongvee gehouden.

Biologisch Omdat het bedrijf midden in de natuur ligt en omdat het vanzelfsprekend is de natuur te respecteren is de bedrijfsvoering biologisch. Dat betekend ondermeer dat er geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

IJs De melk van de koeien wordt in de melkfabriek in Rouveen verwerkt tot kaas. Een deel van de melk wordt op de boerderij verwerkt tot roomijs. In het winkeltje op de boerderij vindt u naast ijs een koffie-automaat, enkele streekprodukten en informatie over het bedrijf en de omgeving.

Koepad Wanneer u alles wilt weten over de boerderij moet u eens over het "Koepad" wandelen. Aan de hand van een plattegrond komt u langs alle interessante plekjes. Ook is er een houten koe, die u zelf kunt melken. Erg leuk voor de kinderen.

Op dit erf is ook een zorgboerderij gevestigd.

"De Meulenhorst" is sinds 2012 officieel rustpunt!

Bierbrouwerij: Tevens huisvest het erf van de boerderij ook de ambachtelijke bierbrouwerij "De Pauw".

Bereikbaarheid: weg Ommen-Den Ham(N341) afslag HM paal 32, zandweg J.H. Machielsweg, na 1 km Achterbroekweg.

Organisator/management: Fam. Blekkenhorst Contactpersoon: Marianne Blekkenhorst Adres: Achterbroekweg 1 7731PN Ommen Telnr.: 0546-671363

Gratis toegang vanaf 10.00 uur tot zonsondergang.

Huisdieren: Honden aangelijnd toegestaan

Contactgegevens

Biologisch melkveebedrijf en ijsboerderij `De Meulenhorst`

voorzieningen

Activiteiten

  • Actief

Type

  • Erfgoed
  • Natuur
  • Natuurhistorie