"Expositieschuur Lemele"

Leuke diversiteit aan exposities, waaronder Saab collectie (ook een auto waar André van Duin de eerste eigenaar was en een Saab voor kinderen. Verder vind u er vele Saab artikelen, voorwerpen van Lemels Arfgoed en een wisselende collectie schilderijen.

De schuur bestaat uit de volgende onderdelen:

SAAB collectie: Een overzicht van 18 auto´s van het automerk SAAB. Om te beginnen de SAAB 92 (de eerste tweetakt )van het jaar 1953 tot de SAAB 9000 aero uit 1993 (waar Andre van Duin de eerste eigenaar van was).Ook staan er de sportwagens sonett 2 en sonett 3 en een Toppola( een camperopbouw).

Speciaal voor de kinderen is er een elektrische SAAB 006.

SAAB artikelen: In diverse vitrines staan vele SAAB artikelen van horloges, golfballen, kop en schotel, radiografische bestuurbare auto’s en schaal modellen. Daarnaast is er een zeer groot assortiment SAAB folders, kleding, boeken, kalenders, schilderijen en fotobewerkingen.

Expositie voorwerpen Lemels Arfgoed: Op de zolder bevindt zich een expositie van gebruiksvoorwerpen die geschonken werden door de vele inwoners van Lemele. Een kleine opsomming van de voorwerpen: een timmermanswerkbank met alle gereedschappen, oogstgereedschappen, ronde keuken tafel met stoelen, keukenspullen, kinderwagen, bascule, melkgereedschap, houten Miele wasmachine, kleding, oude mutsen enz.

Expositie van schilderijen: Op de zolder is een expositie van ongeveer 20 schilderijen. Dit is een wisselende collectie van impressionistische schilderijen.

De schuur is te bezichtigen op afspraak op woensdag, vrijdagmiddag en zaterdagmorgen. Slechts op zeven km. van Den Ham gelegen dus prima idee om tijdens een fietstocht te bezoeken.

Toegang gratis, er staat wel een bus waar men een vrijwillige gift in kan doen.

contactinformatie

 

Oldersweg 1A
8148 PP Lemele

0572-331774

Tip je vrienden

facebook twitter