Pannenkoekenhuus en Nationaal Blikkenmuseum Marle

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat horeca en café's eerder moeten sluiten. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren naar de mogelijkheden van bijvoorbeeld afhalen/bezorgen.

Uniek in zijn soort is het Nationaal Blikkenmuseum in Marle, gevestigd in het Pannenkoekenhuus aan de Hellendoorneseweg 40. Een verzameling van zo’n 11.000 blikken van groot tot klein wordt hier tentoongesteld. Sommige blikken zijn zelfs 150 jaar oud!

Nationaal blikkenmuseum

Rondlopend en kijkend ervaar je hier een feest der herkenning; overal oude snoep- koffie, thee en noem-het-maar-opblikken. Ook voor kinderen is het interessant om te zien hoe men vroeger toen de plastic verpakking zijn intrede nog niet had gedaan, de levensmiddelen inpakte.

Oud-Hollands snoepwinkletje

Dropjes, zuurtjes, zwart-wit of pepermuntjes. Enkele typische oud-Hollandse snoepjes. In het blikkenmuseum bij Pannenkoekenhuus Marle (Hellendoorn) ervaart u nog de ouderwetse snoepwinkel. Een toonbank, een weegschaal en glazenpotten en blikken waar snoepjes en ambachtelijke koekjes in zitten. Lekker voor onderweg bij uw fietstocht, in de huifkar of uw om uw (klein)kinderen te verwennen. Bestelt u een kindermenu in het Pannenkoekenhuus, dan mogen de kinderen gratis een puntzakje snoep uitkiezen!

Pannenkoekenhuus

Bij ons op het terras volop met kleurrijke bloemen kunt u heerlijk genieten voor een koffiestop, lunch, of een heerlijke pannenkoek. wij hebben ook verschillende plategerechten.

Arrangementen

Pannenkoekenhuus Marle (Hellendoorn) biedt verschillende arrangementen voor groepen, familie uitjes, kinderfeestjes of gezellig samen op pad. Theater arrangement of bezoek aan Nationaal Blikkenmuseum zijn uitstekende arrangementen voor 55+, gepensioneerden en senioren. Nostalgie, sfeervol, herkenbaar en gezellig samen aan tafel genieten van een pannenkoek of kopje koffie/thee met huisgemaakte taart. Pannenkoekenhuus Marle is rolstoelvriendelijk.

Genieten van ambachtelijke pannenkoeken en toch ook actief zijn. De omgeving van het Reggedal ontdekken met de huifkar, tractor, of solex. Kom op de fiets en maak gebruik van onze gratis fietsroutes. Verkrijgbaar in het restaurant. Pannenkoekenhuus Marle is dé ideale basis om te genieten van het Twentse platteland in combinatie met actieve, originele en bijzondere (groeps)arrangementen. Een echt dagje uit.

Met de hele familie uw verjaardag vieren? Bordspelletjes aan tafel doen, uw (klein)kinderen kunnen in de speeltuin spelen of reserveer een rondleiding door het Nationaal Blikkenmuseum. Maak uw keuze uit één van onze buffetten of pannenkoekenmenu’s. Er zal nog lang nagepraat worden over uw feestje.

Contactgegevens

Pannenkoekenhuus en Nationaal Blikkenmuseum Marle

voorzieningen

Keuken

 • Pannenkoek
 • Vegetarisch

 • Cultuurhistorie
 • Erfgoed

Activiteiten

 • Actief

Toegankelijkheid

 • Elektrische rolstoeltoegankelijk
 • Invalidentoilet

Ligging

 • Landelijk gelegen

Faciliteiten

 • Kinderstoel aanwezig
 • Terras

Wifi

 • Gratis Wifi

Diëten

 • Vegetarisch