navigatie overslaan
Doe tips

Beleef Kerst met een gouden randje in Twenterand!

  • Geschreven door Corine
  • 5 minuten leestijd
  • 771 x bekeken

In het gouden randje van Twente zijn we heel goed in kerst vieren. Sowieso maken we een feestje van de decembermaand! Of het nou is om samen te zingen in koren, een gezellige kerstmarkt te organiseren of een lekker kerst high tea: we zijn van alle markten thuis! Daarom delen we je alvast alle tips hier voor december.

7 december 2022: Altijd Kerstmis met Harald Veenstra

Geniet van een voorstelling (met name voor de senioren) om in de stemming van de kerstperiode te komen. Een complete liedjesprogramma over alles wat met deze tijd te maken heeft. De lichtjes, de boom, de pakjes, de goede voornemens en de kaarten en als het sneeuwt is het natuurlijk helemáál mooi. Maar is het tegenwoordig alleen het feest van de kerstman of gaat het nog over de geboorte van het kind? Wat betekent het nog in deze tijd? Komt het zien én luisteren bij Theater de Punt!

9 december 2022: indoor kerstmarkt Kulturhus de Klaampe

Er gaat niets boven knusse kerstmarkten! Op 9 december kan je er zelfs 2 bezoeken. TMZ en Kulturhus De Klaampe organiseren op vrijdag 10 december samen een indoor kerstmarkt in Westerhaar. De kerstmarkt vindt plaats van 16:00 tot 21:00 uur in Kulturhus De Klaampe. De ruim 45 kramen met sieraden, kerstdecoratie, glühwein en meer bieden genoeg voor een gezellige sfeervolle middag en avond!

Verlichte kramen bij Kerstmarkt Vroomshoop
Verlichte kramen bij Kerstmarkt Vroomshoop

9 december 2022: Vroomshoop kerstmarkt

Er zijn op de kerstmarkt in Vroomshoop meer dan 60 verlichte kramen te vinden, waaronder ook de nodige eet- en drinkgelegenheden. Je kan dus lekker komen winkelen, maar ook eten & drinken. Het middelpunt van de kerstmarkt is de levende kerststal vlakbij de 26-meter hoge verlichte kerktoren. De kerstmarkt belooft in echte winterse sferen plaats te vinden, want er is zelfs kans op wat lichte sneeuw!

10 december 2022: Kerstmarkt Groenkoop

Heb je nog geen kerstboom? Kom dan langs bij de Kerstmarkt van Groenkoop! Op zaterdag 10 december is er meer dan genoeg keus. Een zeer ruim assortiment in kerstbomen en volop keus in kerststukken, kerstkransen en guirlandes zorgen ervoor dat met kerst jouw huis prachtig aangekleed is! Groenkoop hanteert lage prijzen. Voor zowel particulier als hovenier!

10 december 2022: Historisch Schouwspel & wintermarkt

De vrijwilligers, acteurs en muzikanten nemen de bezoekers van het Historisch Schouwspel op zaterdag 10 december zo’n 350 jaar mee terug in de tijd naar het jaar 1678. Een periode van wolven, heksen en (bij)geloof. De toenmalige Schout van het Brinkdorp en de dominee konden erover meepraten: striekerieje, geneeskrachtige kunsten, heydenen èn… donderpreken. De oude huizen rondom de Brink, de schapen en de kampvuren her en der maken er een dickens-achtige sfeer van. Tussen al dit moois vind je mde wintermarkt. De historische kraampjes op de markt sluiten aan bij de sfeer. Je treft hier allerlei seizoens- en streekgebonden lekkernijen, mooie decoraties en winterse sfeerartikelen.

Geniet van de midwinterwandeling op de Engbertsdijksvenen
Geniet van de midwinterwandeling op de Engbertsdijksvenen

10 december 2022: Midwinterwandeling Engbertsdijksevenen

Het is altijd heerlijk wandelen in natuurgebied de Engbertsdijksevenen. Maar mee wandelen met een georganiseerde tocht, geeft toch altijd dat beetje extra. Op zaterdag 10 december kan je aansluiten voor een Midwinterwandeling. De route is zo´n 5 kilometer (je wandelt een bestaande route) en start vanaf 't Huisken (bereikbaar via de parkeerplaats aan de Kloosterhaar zijde).

10 december 2022: So long Cohen - Ernest Beuving

Eind 2016 overleed Leonard Cohen, die met zijn donkere stem en zijn prachtige teksten, generaties in de ban wist te houden. Ernest Beuving zingt en zoekt Leonard Cohen. Dit zoeken doet hij deels op cabareteske wijze. Zo laat hij bijvoorbeeld, via zijn imitaties, tal van karikaturale tafelgastheren aanschuiven om mee te denken (van Maarten van Rossum en Nico Dijkshoorn tot Bob Dylan en Armand). Kortom: een avond heerlijke Leonard Cohen-muziek en beleving, met veel humor, ontroering en poëzie.

16 december 2022: Kerstbingo Kulturhus de Klaampe

Op 16 december organiseert Kulturhus de Klaampe de enige echte kerstbingo. Speel vanaf 19:00 uur mee en maak kans op de jackpot ter waarde van 250 euro!

Leemansmolen verlicht
Leemansmolen verlicht

17 december 2022: Kerstmarkt bij Leemansmolen

Op zaterdag 17 december a.s. organiseren ze een sfeervolle en gezellige kerstmarkt bij de Leemansmolen van 16.00 tot 21.00 uur. De molen is uitgelicht en dit is dé kans om de Leemansmolen in het donker te zien draaien (bij goed weer). Naast lekkere streekproducten, kerstversiering en cadeauartikelen, is er ook genoeg te eten en te drinken.

17 december 2022: A Christmas Celebration - Sfeervolle kerstmuziek in gospelsferen

A Christmas Celebration is een kerstconcert voor de hele familie vol gospel en kerstmuziek. Op zaterdag 17 december presenteren zangeres Diane Ranselaar, een groot gospelkoor en de Vriezenveense Harmonie een avond boordevol sfeervolle kerstmuziek en aanstekelijke gospels in Schouwburg Hengelo.

17 december 2022: Top 2000 | Sta concert van de Creebles

Creebles is een allround coverband met een stevige rocksound. Grote en kleine podia, tentfeesten, buurtfeesten, bruiloften, festivals en cafés zijn vertrouwd terrein voor deze veelzijdige muzikanten! Op 17 december geven ze een Top 2000 sta concert in Theater het Punt. Zij zullen de beste nummers uit de lijst laten horen met solo’s die live voor nog meer beleving zorgen!

23 december 2022: Kerst High Tea bij Kulturhus Klaampe

Op vrijdag 23 december organiseren ze bij Kulturhus Klaampe van 14:00 tot 17:00 uur een heerlijke Kerst High Tea in buffetvorm. Een lekkere start van de kerstdagen! De kosten bedragen €22,50 per persoon.

Nog op zoek naar een fijne plek om te overnachten met kerst? In Twenterand hebben we legio mogelijkheden! Bekijk hier al onze overnachtingsaccomodaties.

Bekijk de complete evenementenagenda van Twenterand!

Mis je een evenement of initiatief uit gemeente Twenterand in deze lijst? Geef deze dan door via info@gastvrijtwenterand.nl of meld je eigen evenement aan!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Geschreven door Corine

Marketingmedewerker Gastvrij Twenterand