navigatie overslaan

Opening toeristisch seizoen 2021

  • Geschreven door Lisette
  • 2 minuten leestijd
  • 1213 x bekeken

Op donderdag 18 maart heeft Gastvrij Twenterand het toeristisch seizoen geopend. Er was een goede opkomst van ondernemers, raadsleden en wethouders en de burgemeester. Door de geldende maatregelen werd de opening online gehouden en alle deelnemers ontvingen vooraf een borrelpakket. Op deze manier kon iedereen alsnog een toost uitbrengen op het nieuwe toeristisch seizoen.

Bekijk de ludieke video van de burgemeester en wethouder
Bekijk video

Presentaties

Tijdens de avond waren er verschillende presentaties over het toerisme in Twenterand. Iedereen werd welkom geheten door Wilfred ten Brinke, de voorzitter van Gastvrij Twenterand. Vervolgens openden burgemeester Broekhuizen en wethouder Harmsen de avond en het seizoen met een ludiek filmpje waarin zij het toerisme in Twenterand beleefden door de hoogtepunten te bezoeken op de mountainbike, wandelend en hardlopend. Dagmar Boerrigter hield een presentatie over gebiedsmarketing, in deze toegepast op de Engbertsdijksvenen. Lisette de Lange hield een presentatie over het toerisme in Twenterand en wat Gastvrij Twenterand precies doet voor ondernemers en gasten. Bekijk hier de presentatie van Lisette.

Quiz over Twenterand

Daarna was het tijd voor de deelnemers om zelf actief mee te doen aan een quiz over Twenterand en haar toeristische activiteiten. Er werd fanatiek gespeeld door de vele deelnemers, maar uiteindelijk ging Jurgen Bootsveld van de Berghoeve Brouwerij in Den Ham er met de winst en eeuwige roem vandoor.

Vragen aan Gastvrij Twenterand en elkaar

Aan het einde van de avond konden de ondernemers en raadsleden zelf hun vragen stellen aan Gastvrij Twenterand en elkaar. Daar werd veel gebruik van gemaakt en er zijn deze avond nieuwe samenwerkingen aangegaan en ideeën aangedragen om het toerisme en de recreatie te versterken in Twenterand.

Al met al was het een erg positieve avond en wij gaan ervan uit dat het een fantastisch toeristisch seizoen gaat worden!

Verantwoording

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Geschreven door Lisette