navigatie overslaan

Kokhuussies en Hooibergenroute Den Ham

Een prachtige fietsroute rondom het dorp Den Ham.Dit Brinkdorp is misschien wel het mooiste dorp in Overijssel. Centraal gelegen op het drielandenpunt van het Vechtdal, Twente en Salland. De ideale uitvalsbasis voor een fietstocht.

Je fietst langs de voor deze streek zo karakteristieke kokhuusjes en hooibergen. De naam zegt het al, daar werd gekookt. Het kokhuus was voor het groter kookwerk. Ook de was ging vaak op de grote potkachel. Verschillende van deze kokhuusies worden nu bijvoorbeeld gebruikt als Bed & Breakfast adres of hebben een andere bestemming gekregen.

Stap eens even af bij boerderij en rustpunt de Brummel. Hier is het vroegere kokhuusie in gebruik als unieke locatie voor een high tea.

Ook de biologische ijsboerderij De Meulenhorst in het natuurgebied Eerder Achterbroek is een bezoek meer dan waard. In het winkeltje op de boerderij kun je een ambachtelijk gemaakt ijsje kopen.

De route voert door het afwisselende dal van rivier de Regge. Vanaf de vistrap in Hancate fiets je vlak langs het water. Bij Steile Oever heb je een geweldig uitzicht over het Reggedal.

Even een hapje of een drankje nuttigen kan bij cafe-Restaurant Nieuwe Brug aan de voet van de Lemelerberg.

Download de route hier:

Contactgegevens

Kokhuussies en Hooibergenroute Den Ham

  • Adres Startpunt Brink Den Ham
    7683 BB Den Ham

voorzieningen

Type route

  • Recreatief fietsen

Wifi

  • Gratis Wifi