Doe tips

Pluk je eigen blauwe bessen op het zelfplukland van de Greftenhoeve!

  • 2 minuten leestijd
  • 1002 x bekeken

In juli start het bosbessen seizoen. Ze zijn gezond, sterk en houdbaar, maar vooral lekker. De blauwe bessen van De Greftenhoeve worden jaarlijks door vele mensen geplukt.

Het is gezellig en super leuk om je eigen blauwe bessen te plukken. Op het zelfplukland in Vriezenveen pluk je de heerlijkste blauwe bessen van woensdag t/m zaterdag. Maar je kunt ze natuurlijk ook geplukt kopen in de sfeervolle boerenwinkel.

Daarnaast kun je ook andere soorten kleinfruit plukken, zoals rode- en zwarte bessen. En als je even een pauze wilt inlassen tijdens het plukken, kun je gezellig een kopje koffie of thee met blauwe bessen vlaai nemen in de tuin onder de oude eikenbomen of in de hooischuur.

Boerderijwinkel

In de boerderijwinkel verkopen ze heerlijke eigengemaakte jam, sap, siroop e.d. en natuurlijk onze eigen Twentse blauwe bessenwijn. Daarnaast verkopen zij ook bijzondere producten van andere boerderijen, allemaal producten waar zij zelf ook achter staan en die je niet in de supermarkt tegen zult komen. Stel bijvoorbeeld zelf een cadeaumandje samen in verschillende prijsklassen, een origineel voor vrienden of familie.

In de maanden buiten het plukseizoen is er ook verkoop van diepvriesbessen, dus een bezoekje aan de boerenwinkel is zeker de moeite waard! In het plukseizoen vanaf 15 juni t/m 15 september. is de boerenwinkel elke dag (m.u.v. zondag) van 9 tot 5 uur geopend, buiten het plukseizoen vanaf 16 september t/m 14 juni zijn ze elke maandag en woensdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Tip: Op de website vind je de heerlijkste recepten om zelf te maken, zoals die van de American Pancakes met fruitsalade, smoothies of zoete broodjes.

Kijk voor meer informatie

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Geschreven door Marleen