Uit-tips!

De leukste zwembaden van Twenterand. Van binnenbad tot recreatieplas

  • 2 minuten leestijd
  • 1695 x bekeken

Elk kind groot of klein houdt van water en zwemmen. In de zomer met lekker weer zwem je natuurlijk buiten maar als het daar te koud voor is, zoek je een binnenzwembad op. In Twenterand heb je genoeg mogelijkheden! Wij hebben een lijst gemaakt van de leukste binnen- en buitenzwemplekken in Twenterand.

Openluchtzwembad de Groene Jager in Den Ham

In dit kleinschalige maar gezellige openluchtzwembad kunnen de kinderen naar hartenlust zwemmen en spelen in de drie zwembassins. Het eerste bassin is een diep zwembad, ideaal voor het trekken van baantjes. Het 2e en 3e bassin zijn wat kleiner en meer geschikt voor de kleinere kids. Hier vind je ook de glijbaan en speeltoestellen.

Om de zwembaden zijn grote ligweides aangelegd waar je lekker kunt zonnen en spelen. De Groene Jager is open vanaf 4 juli tot en met half september. Bij mooi weer wil de activiteitencommissie enkele leuke activiteiten voor de kinderen organiseren. Check voor je bezoek even de website; hier kun je zien of je kunt zwemmen of dat het al te druk is.

Zwembad de Groene Jager

Plezier voor jong en oud
Plezier voor jong en oud

Aquapark de Zandstuve in Vroomshoop

In de heerlijke beschutting van het Zandstuvebos vindt u het Aquapark "De Zandstuve". Het openluchtzwembad bestaat uit 3 bassins: een 50 meter wedstrijdbad, recreatiebad met duikplan en sinds 2020 ook een gloednieuwe familieglijbaan. Daarnaast een een peuterbad met kinderglijbaan. Op de ruime zonneweide is het heerlijk vertoeven in de zon. De kinderen kunnen zich vermaken op de speeltoestellen.

Kijk op de Facebookpagina voor openingstijden.

Lekker plonsen!
Lekker plonsen!

Zwembad de Stamper

Zwembad de Stamper bestaat uit een 25 meter lang wedstrijdbad en een instructiebad. Hier vind je een gave waterglijbaan, jetstreams en een kinderglijbaan. Ook is er een stoomcabine waar het heerlijk relaxen is.

Volop vertier
Volop vertier

Liever zwemmen in natuurwater?

In Twenterand hebben we ook verschillende mogelijkheden om lekker in natuurwater te zwemmen. Check wel vooraf even op www.zwemwater.nl of het mogelijk is om te zwemmen. Zwem alleen in gecontroleerd water!

  • Zwemplas de Vlegge aan de Valkenlaan te Westerhaar
  • Recreatieplas Sibculo, Gemeenteweg te Sibculo

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Geschreven door Marleen