tentoonstelling Kantklossen

In de maand november en december is in de tentoonstellingsruimte van de bibliotheek Vriezenveen het kantkloswerk van Corry Hofstee te bewonderen.

+ 1 foto's

Het klossen van kant wordt al eeuwen beoefend. En de fijne kunst van het kantklossen wordt gelukkig nog steeds beoefend. Hou je van handwerken, kom dan eens kijken bij deze tentoonstelling. Corry is geboren in Tilburg maar woont nu al 55 jaar in Twente. Na haar opleiding tot docent Handvaardigheden kreeg ze interesse in het kantklossen. Bij een demonstratie van dit handwerk, was het de berg klosjes op een kussen die haar deed twijfelen of ze dit ooit zelf zou kunnen. Na het volgen van eerst een thuiscursus en daarna de Kaderopleiding werd ze zo ervaren, dat ze ook zelf kantkloslessen ging geven.

Om Corry te citeren: “Mensen zien kantklossen als een moeilijke hobby maar uiteindelijk zijn er maar twee handelingen die steeds terugkomen namelijk Kruisen en Draaien. Wanneer je begint met dik en gekleurd garen zie je heel goed wat er gebeurt en op het kussen ligt altijd een patroon waar je goed op kunt zien wat de volgende handeling is”.

In haar tentoongestelde werkstukken in de bibliotheek in Vriezenveen is haar vakmanschap te zien. Te bewonderen zijn allerlei prachtige kunstwerken van kant. Tijdens de openingsuren van de Bibliotheek is iedereen van harte welkom.

Wanneer

Dit evenement is helaas afgelast

1 nov - 24 dec 2020
  • elke maandag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur