navigatie overslaan

Kom Kunst Kijken/Kopen2

Het Expositiehuis Den Ham nodigt u van harte uit voor de tentoonstelling “Kom Kunst Kijken/Kopen2”.

Opnieuw waren er vijf kunstenaars bereid om op korte termijn hun werk te tonen op een boeiende expositie.

+ 5 foto's

Wil de Brabander uit Den Ham toont bijzondere glaswerken met diverse technieken zoals glasfusing. Zij zegt: “Van glas”. Materiaal dat mij uitdaagt om te snijden, breken en smelten, op zoek naar haar eigenschappen: de kwetsbaarheid, de hardheid, maar ook naar kracht, naar strakke of juist gebroken lijnen. Naar de samenhang met licht en schaduw, naar oneindig veel facetten in vorm en kleur.

Rob Koenders uit Almelo werkt vanachter zijn atelierraam op de Herengracht aan tekeningen en schilderijen van het prachtige uitzicht op de slotgracht van Huize Almelo. Vooral de spiegelingen van de eikenbomen in deze gracht zijn, mede door de steeds veranderende schaduw en de wisselende seizoenen, een onuitputtelijke inspiratiebron.

Alie Unger - de Lange uit Duitsland, geboren in Ommen, werkt met aquarel, acryl, gouache en diverse materialen. In haar schilderijen laat ze de kleuren wandelen om deze dan met lijnen te begrenzen. Zo ontwikkelt zich vanuit de chaos een abstract fantasielandschap, soms zeer mysterieus, soms surrealistisch, dat nieuwsgierig maakt. “Op zoek naar sporen in het verleden”.

Wim Ekkelenkamp uit Den Ham noemt zich vrijetijd-schilder en autodidact. In de natuur liggen meestal zijn onderwerpen voor het oprapen, maar soms ontspruiten ze aan zijn fantasie. Vaak zijn het koeien of dieren uit de vrije natuur, maar ook een mooi landschap fascineert hem. Hij schildert zo realistisch mogelijk met acryl enolie op linnen en masoniet.

Rely de Jong uit Vriezenveen leerde het beeldhouwen in hardsteen van Ger Bonsink. Als ze een stuk marmer onder de klopper heeft laat ze zich leiden door de steen, zodat gaandeweg het vaak abstracte eindresultaat ontstaat. Zij geeft ook workshops Betonsnijden. Daarbij snijdt ze met een gewoon broodmes een beeld uit het nog zachte beton. Dit vereist snelheid, want na 4 uren is de beton hard.

Wanneer

16 sep - 23 okt 2020
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis