navigatie overslaan
Werk in uitvoering!

KNNV Algemene ochtendwandeling in de Engbertsdijksvenen.

De grootste problemen in de Engbertsdijksvenen vormen de te lage waterstanden en de inval van veel te veel stikstof. Voor het behoud en herstel van het veengebied zullen daarom zowel in als buiten het gebied de nodige ingrepen nodig zijn. Deze worden de komende jaren uitgevoerd.Op deze ochtendwandeling willen we kijken welke werkzaamheden uitgevoerd worden en al uitgevoerd zijn.

+ 1 foto's

De grootste problemen in de Engbertsdijksvenen vormen de te lage waterstanden en de inval van veel te veel stikstof. Voor het behoud en herstel van het veengebied zullen daarom zowel in als buiten het gebied de nodige ingrepen nodig zijn. Deze worden de komende jaren uitgevoerd. Daarbij hoort het ruimen van ca 600 hectare bosopslag. Staatsbosbeheer heeft de laatste 2 winterseizoenen in de Engbertsdijksvenen al veel berkenopslag en berkenbos verwijderd. Vanaf augustus 2019 zal vanaf de Oude Leidijk naar het noorden weer grootschalig de bosopslag verwijderd worden.

Daarnaast heeft de aannemer de opdracht om de eerste 3 jaar na verwijdering van de opslag ook het nieuw aangegroeide te verwijderen. Vanaf december 2020 hoopt Staatsbosbeheer te starten met de hydrologische inrichting zoals bijna 25 km dijken versterken en vele kilometers sloten dichten. Op deze ochtendwandeling willen we ook kijken welke werkzaamheden uitgevoerd worden en al uitgevoerd zijn. Meer informatie is altijd te vinden op onze website: https://www.knnv.nl/vriezenveen/engbertsdijksvenen Meenemen: Warme kleding en zorg voor waterdicht schoeisel. Vertrek: 09.00 uur vanaf het Manitobaplein Manitobaplein (voor De Hulle) te Vriezenveen. Terug: ongeveer 12:30 uur

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis