navigatie overslaan

KOREN BLIJVEN KRACHTEN BUNDELEN

In de zomer van 2023 besloten de koren Pro Musica uit Den Ham en G-Groot uit Vroomshoop om te gaan samenwerken en hun krachten te gaan bundelen. Dit resulteerde in het najaar van dat jaar tot een uitvoering van het Requiem van Fauré. Er werd besloten om de samenwerking voort te zetten en er werd enthousiast door gerepeteerd. Vrijdag 14 juni staat er een nieuw concert gepland waarbij beide koren verder gaan onder de naam ‘Het Akkoord’.

+ 1 foto's

Het belooft een gevarieerde kleurrijke zangavond te worden. Diverse muziek uit uiteenlopende landen en stijlperiodes staan geprogrammeerd. O.a. Dowland, Purcell, Mozart, maar ook Fauré, Duruflé en Rutter zullen klinken. Van solistisch tot 8-stemmig. Het komt allemaal voorbij. Veel mensen denken bij klassieke muziek meteen : dat zal wel zware kost, moeilijke en ontoegankelijke muziek zijn. Maar in dit concert probeert Het Akkoord het tegendeel te bewijzen.

Er zullen zeker serieuze gedragen momenten zijn, maar er is juist ook veel lichtheid en vrolijkheid te beleven. Boeiende samenklanken en swingende ritmes wisselen elkaar regelmatig af. Het Akkoord probeert hierbij iedere stijlperiode zo authentiek mogelijk te verklanken. Daar is hard op gerepeteerd.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan luisteren naar Het Akkoord op vrijdag 14 juni om 19.30 uur in Kerkelijk Centrum Irene in Vroomshoop. Het concert duurt ongeveer een uur. De toegang is vrij. Na afloop zal er een collecte zijn ter bestrijding van de onkosten. Welkom dus……….

Wanneer