navigatie overslaan
Kinderen

Sinterklaasintochten Twenterand

Op 6 plekken in gemeente Twenterand zal Sinterklaas samen met z'n pieten aankomen. Op zowel zaterdag 12 november als op zaterdag 19 november mogen we Sinterklaas van harte welkom heten!

+ 3 foto's

Geerdijk en Vroomshoop

Als allereerste in gemeente Twenterand komt de goedheiligman aan in Geerdijk! Hij zet hier, vanaf kanaal Almelo - De Haandrik, zijn eerste voet aan wal. Om 13.30 uur ter hoogte van de kerk. Daarna rijdt de Sint met zijn pieten langs Geerdijk en via de Julianastraat naar het Oranjeplein in Vroomshoop. Daar komt de goedheiligman rond 14.00 uur aan.

Den Ham

Een uurtje later komt hij aan op de Brink in Den Ham! Onder leiding van de pietenband barst hier het feest los vanaf 15:00 uur. Tussen 18:00 en 20:00 volgt er zelfs een heuse ‘Zet-je-schoen-parade’. Sinterklaas en zijn pieten gaan dan met een verlichte optocht door alle wijken om ter plekke schoenen van kinderen te vullen.

Vriezenveen

Deze zaterdagavond komt hij op sprookjesachtige wijze aan met zijn stoomboot in Vriezenveen. Met veel lichtjes en lampionnen wordt de goedheiligman vanaf 16.45 uur bij de brug verwelkomd in Vriezenveen! Met een verlichte stoet trekt de Sint op schimmel Ozosnel met zijn pieten over het Westeinde naar het Tilanusplein, waar om 18.15 uur het grote pietenfeest is.

Westerhaar

In Westerhaar komt de goedheiligman een weekje later aan, namelijk op zaterdag 19 november. Om 17.30 uur begint de verlichte intocht vanaf Schepers Tours over de Hoofdweg, via de Beeklaan en naar het Maximaplein. Op het Maximaplein belooft het een leuk feest te worden, want muziekpiet en de danspieten gaan de boel op stelten zetten!

De Pollen

Ook in De Pollen komt hij op 19 november aan. En wel per koets! De intocht begint om 14.00 uur bij Attent Peddemors en gaat dan richting de Paterswal. Om 15.15 uur wordt de route vervolgd vanaf de Hofmansweg richting ‘t Kooykershuus, waar de Sint en zijn pieten om 16.00 aankomen. Dit jaar gaat de intocht ook door de Turfschuit, Schipperstraat, Walstraat, Kooistraat en de Dr. Boomstraat. Bekijk alles op Facebook!

Wanneer