navigatie overslaan
Eten & drinken

Folk & Bock 2022

Op zondag 25 september organiseert MDZK (Stichting Mooi dat ’t Zo Kan) de achtste editie van het succesvolle en altijd gezellige bokbierfestival Folk & Bock.

+ 4 foto's

Deze keer voor het eerst in de gemeente Wierden. Folk & Bock trok de afgelopen jaren duizenden liefhebbers van goede en gezellige folk-/rock muziek, heerlijke bokbieren en bijzondere wijnen naar het Manitobaplein in Vriezenveen. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor het terrein van De Boshoeve Sport & Adventure in de prachtige bosrijke omgeving van Hoge Hexel. Folk & Bock is dus een écht festival met uitstraling. Het terrein wordt aangekleed met sfeervolle verlichting, stretchtenten voor de beschutting, twee podia, veel barretjes en foodtrucks. Ook voor de kids is er van alles te doen: oudhollandse spelen, knutselen en outdoor adventure games. De toegang is gratis.

Beer, wine & food

Er zitten maar liefst acht verschillende bokbieren op de tap en één in de fles. Voor de liefhebbers is er een bokbierkaart te koop bij de kassa. Met deze kaart kunnen alle bokbieren geproefd worden. Bij Wijndert, een lokaal wijnhuis, zijn verschillende goede wijnen in glas te verkrijgen. Er is een ruime keuze aan foodtrucks te vinden op het terrein, waar o.a. poffertjes, heerlijke stamppotten, vlees van de grill of vis van de kamado-bbq gegeten kan worden.

Live Music: programma

Qua muziek is er van 13.00 tot 21.00 uur veel te beleven: onverwoestbare klassiekers van Creedence Clearwater Revival worden vertolkt door de beste CCR-tribute band The Fortunate Sons, bluesmuziek door The Highway Gang, feestelijke shanty-folk & rock door Pyrates! en de ‘sunny afternoon’ wordt aangeboden door KicK some Kinks, een Kinks tribute. Nieuw dit jaar is het singer-songwriter podium met de one-man-band Aaron Asbury (hij tourde al met Danny Vera en Miss Montreal), Marly van Gaal, de winnares van The Voice of Almelo en hoofdrolspeelster in schoolmusical Herakles bij Theaterhotel. Ook is er country-pop door Judy Fires en sluitstuk van dit podium is Marco Hovius op z’n akoestische gitaar, onder meer bekend van 16-Down.

Boktocht – de leukste MTB-tocht van Nederland Op deze zondagochtend is ook de boktocht. Met je vrienden een stuk fietsen om jezelf vervolgens te belonen met een heerlijk bokbiertje. Dát is de gedachte achter de boktocht die voorafgaat aan Folk & Bock. Start, finish én het aansluitende bokbierfestival vinden plaats op het bosrijke terrein van De Boshoeve Sport & Adventure in Hoge Hexel (Oude Zwolseweg 1), tussen Wierden en Vriezenveen. Na een stevige bak koffie, aangeboden door organisator Wielerclub Twenterand (SWCT), wordt er zo’n 50 kilometer gefietst door de mooiste gebieden van Twente en Salland. Deels over bestaande routes, deels over onbekend terrein. De boktocht is een GPX-route die een aantal dagen van tevoren is te downloaden via www.fietssport.nl/toertochten/53930. De start is tussen 10.30 en 11.30 uur en de kosten bedragen € 5,-. Leden van NTFU krijgen een euro korting. Dit is inclusief een kop koffie en een welverdiend bokbiertje bij de finish. Inschrijven kan via mdzk.nl of fietssport.nl (boktocht 2022).

Wanneer

-