navigatie overslaan
De geschiedenis in je achtertuin

Schuilenburg : Historie in de wagenschuur

Wat weet je eigenlijk over de historie in je achtertuin? Op het terrein van Schuilenburg ligt zeker 6 eeuwen historie.

+ 1 foto's

Schuilenburg : Historie in de wagenschuur

Geschiedenis is voor veel mensen niet het leukste vak, maar als het over je eigen achtertuin gaat wordt het al anders. Wat weet je eigenlijk over “Bommen Berend”? Wat zijn schutstallen en waar stond die watermolen? Wat weet je eigenlijk over de historie in je achtertuin?

“Op het terrein van Schuilenburg ligt zeker 6 eeuwen historie” zegt Cees Ortelee. Cees is één van de mensen die zich verdiept heeft in de geschiedenis van Schuilenburg. Hij heeft veel boeken erop nagelezen en kan nu heel boeiend vertellen over de geschiedenis van Schuilenburg, groei en verval, wie waren de eigenaren/bewoners, wat was de betekenis van de locatie aan de Regge en de Twentse weg.

De presentatie “Schuilenburg tot leven gebracht” bestaat naast het lezingdeel uit een wandeling over het terrein om met eigen ogen de geschiedenis en wat er nog van over is te zien.

Het programma begint om 19.00 uur met koffie/thee. De presentatie is in 2 delen met een consumptie in de pauze en eindigt rond 21.30 uur. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen, dus reserveer snel!

Wanneer

20 apr - 15 jun 2022
  • elke 3e woensdag van de maand: - uur

Prijzen

Entreeprijs
€ 14,50

reserveren: info@schuilenburg.nl