B&B Ons Twentse Erf

Eind 2020 hebben wij als gezin de stap genomen om te verhuizen en onze eigen B&B te beginnen. We hebben een “Twents erf” gekocht met daarop een ruilverkavelingshuisje en daaraan vast een koeienstal.

Het idee was geboren om de oude stal om te toveren tot een rustieke, landelijke en gezellige B&B. Het is een echt familieproject geworden. Alle gezinsleden hebben meegewerkt en hebben ervoor gezorgd dat wij dit jaar de deuren van onze B&B konden openen.

“Ons Twentse Erf” beschikt over 4 kamers op de oude hooizolder. Het zijn 3 2-persoons kamers, “Roze wolk, Morgenstond en Hemelsblauw”, en 1 familiekamer, “Groen als gras”, die geschikt is voor maximaal 4 personen.
Elke kamer heeft zijn eigen karakter maar allemaal met de oude details die op de hooizolder aanwezig waren bewaard. Dus de oude gebinten en hanenbalken zijn allemaal in het zicht gebleven. Van de oude hooiluiken, waar vroeger het hooi naar binnen werd gebracht zijn mooie grote ramen gemaakt die prachtig uitzicht bieden op de mooie hoge Essen die langs de oprijlaan staan. Elke kamer beschikt over zijn eigen badkamer voorzien van toilet, wastafel, regendouche en verwarmde spiegel. Ook heeft de hele bovenverdieping vloerverwarming en hebben wij een grondwarmtepomp die ons voorziet van warmte in de koude maanden en verkoeling in de warme maanden.

De kamers zijn compleet ingericht met heerlijke grote (180x220) 2-persoons boxspring bedden die desgewenst ook als 1-persoons bed opgemaakt kunnen worden. Aanwezig op de kamers is een kast met apart hanggedeelte, interactieve tv, kofferrek, en een zitje met koffie/thee tafel. In de stal waar de koeien stonden is een gezamenlijke ruimte gecreëerd waar het uitgebreide ontbijt geserveerd wordt in de morgen en waar een compleet ingerichte keuken voor de gasten beschikbaar is mochten u in de avond zelf willen koken. Inductie kookplaat en combimagnetron oven is aanwezig als ook een koelkast voor de gasten. Ook hier zijn oude details van de schuur bewaard en in het zicht gebleven. Bijvoorbeeld te zien zijn de oude betonnen balken waar de kettingen aanhingen waar de koeien met hun kop in stonden. De haken waar touwen aanhingen waaraan de staarten van de koeien vast werden geknoopt.

In de gezamenlijke ruimte is een koffiekast waar koffie en thee gebruikt kan worden. Mocht je lekker beneden willen zitten aan de ruime leestafel om even de dag door te nemen met elkaar of gewoon lekker even rustig wat lezen of een spelletje doen dan leent zich deze ruimte daar prima voor. De terrasdeuren geven toegang tot het verharde terras en de heerlijke “groene” en beschutte privé tuin. Er is voldoende zitplaats voor de zonaanbidders maar ook voor de mensen die liever verkoeling zoeken. Misschien dat je ook nog wel visite krijgt van een eekhoorn, haas of fazant. Geniet van de vele vogels die hun gezang laten horen en kom heerlijk tot rust.

Naast het terras is een buitentoilet en een oplaadpunt om de elektrische fietsen op te laden. De fietsen hebben hun eigen ruimte binnen om gestald te worden met voldoende oplaadpunten om de volgende dag weer met een volle accu te gaan genieten van al het moois dat Twente te bieden heeft. Wij zitten 3 minuten fietsen van een knooppunten route af dus mogelijkheden genoeg om op verkenning uit te gaan.

“Ons Twentse Erf” beschikt over parkeerplaatsen op eigen terrein dus uw auto staat altijd dichtbij. Mocht u meer mensen zijn die liever met de auto op pad gaan dan bent u vanaf de B&B binnen een paar minuten op de N36 of de A35. Grote steden zijn daardoor makkelijk en snel bereikbaar. Dus voor zakenmensen is onze B&B zeker geschikt om de afstand tussen werk en rust zo klein mogelijk te houden. Hoe heerlijk is het om na het werk binnen korte tijd op uw slaapplaats aan te komen en zodoende ook nog tijd over te houden om te genieten en heerlijk tot rust te komen. De kamers zijn allemaal voorzien van Wifi en vast internet zodat werken vanaf de laptop ook een prima optie is.

Op Zondag heerst er hier de zondagsrust wat betekent dat wij op Zondag geen nieuwe gasten verwelkomen alleen ontbijt serveren aan de gasten die de zondag bij ons verblijven! Mocht er op de zondag zich een calamiteit voordoen dan zijn wij natuurlijk wel bereikbaar.

Ook bieden wij verschillende extra's aan die vooraf bij te boeken zijn. Denk aan een heerlijke borrelplank voor in de avond als u nog lekker even zit na te genieten van de mooie dag die u heeft gehad. Of een verjaardagstaartje met een glaasje bubbels mocht u jarig zijn tijdens uw verblijf en u wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Een high tea om 's middags heerlijk van te genieten in bijvoorbeeld de tuin of op uw kamer. Vraag naar de verschillende mogelijkheden.

Al met al genoeg te doen in en rondom “Ons Twentse Erf”. Wij heten u van harte welkom!

Contactgegevens

B&B Ons Twentse Erf

voorzieningen

Ligging

  • Landelijk gelegen

Faciliteiten bed & breakfast

  • Familiekamers
  • Parkeerplaats aanwezig

Wifi

  • Gratis Wifi

Voorzieningen B&B kamer

  • Eigen badkamer
  • Koffie/Thee faciliteiten
  • Televisie
  • Terras