navigatie overslaan

Kalkwijck Distillers

Kom proeven in Vroomshoop! In het achterhuis van de oude Groningse boerderij “Pertjaja”, aan de Tonnendijk 176, bevindt zich de Kalkwijck distilleerderij.

In het landbouwbedrijf, dat is opgericht in 1803 en al meer dan twee eeuwen in handen is van de familie Benus, wordt al vele generaties lang graan verbouwd en verwerkt. Kwaliteit, duurzaamheid en vakmanschap staan hoog in het vaandel.

Van korrel tot borrel

Echt leuk om te doen: bekijk eens met eigen ogen het proces van korrel tot borrel! Je bent van harte wlekom om de distilleerderij te bezoeken en deel te nemen aan een rondleiding en proeverij op afspraak.

Ze stoken hier de lekkerste whisky's, likeuren en genevers. Deze kan je kopen in hun eigen slijterij. Deze is geopend op woensdagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagmiddag van 13:30 tot 17:00 uur en op zaterdag van 10:30 tot 16:30 uur.

Slijterij

De slijterij is geopend op de volgende dagen: woensdagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur. Zaterdag van 10.30 uur tot 16.30 uur. De rondleidingen en proeverijen zijn op afspraak.

Proeverijen

Boek eens een proeverij! Bij het proeven gaan ze uit van 4 verschillende dranken mét bijpassende chocolade, die de dranken complementeren. Deze worden samengesteld door één van hun distillateurs of kastelein. Daarnaast zal er een korte uitleg zijn over de distilleerderij en (waar mogelijk) een kijkje in het ketelhuis. Let wel op: dit is geen complete rondleiding. Wil je dit wel? Boek dan een Tour de Distilleerderij!

Contactgegevens

Kalkwijck Distillers