navigatie overslaan

Blauwe Bessenkwekerij "De Greftenhoeve"

Blauwebessen kwekerij nabij uniek natuurgebied de Engbertsdijksvenen. In de boerenwinkel worden eigengemaakte producten verkocht, b.v. jam, bessensap en saus. En natuurlijk de heerlijke blauwe besssen zelfplukken. Van woensdag t/m zaterdag.

De Greftenhoeve is een blauwe bessenkwekerij, gespecialiseerd in het kweken van blauwe bessen voor de verse consumptie. Het grootste deel van de vers geplukte bessen gaat naar de veiling Fruitmasters in Geldermalsen, een deel is voor de verkoop aan huis.

Vanaf heden is de zelfpluk weer geopend van toensdag tot en met zaterdag. Op zondag zijn we gesloten.

Je kunt blauwe bessen geplukt kopen, maar veel leuker is zelf plukken op het zelfplukland. Ook kleinfruit zoals rode en zwarte bessen, kruisbessen en blanke bessen zitten in het assortiment. Buiten het seizoen verkopen we ook bevroren blauwe bessen uit de diepvries. Je kunt deze online kopen in de webshop.

Koffie in de hooischuur of op het boerenerf

Op het boerenerf, onder de oude eikenbomen of in de hooischuur kun je een kopje koffie met blauwe bessenvlaai gebruiken. In de boerenwinkel kun je de eigen gemaakte blauwe bessen producten kopen maar ook een aantal bijzondere streekproducten uit Twente.

Het is leuk om een fietstocht van de Greftenhoeve te rijden, de routes komen langs het unieke natuurgebied de Engbertsdijksvenen. Het Twents wandelnetwerk en het fietsknooppunten systeem ligt dicht in de buurt. De combinatie van zelfplukken en een fietstocht biedt een dagvulling.

  • Vanaf 15 juni t/m 15 september elke dag geopend, van 9.00 tot 17.00 uur, alleen zondags zijn we gesloten.
  • 's Avonds bent u ook welkom, maar belt u dan eerst even.
  • Buiten het seizoen is de boerenwinkel alleen op maandag en woensdag van 10.00 tot 17.00 en op afspraak geopend.
  • Groepen op afspraak.

Gratis toegang

Huisdieren: Honden aangelijnd toegestaan

Contactgegevens

Blauwe Bessenkwekerij "De Greftenhoeve"

voorzieningen

Toegankelijkheid

  • Assistentiehonden toegestaan
  • Drempelvrij

Ligging

  • Landelijk gelegen