navigatie overslaan

Twents Oorlogsmuseum `40-`45

De grote collectie wapens, projectielen,en granaten spreken tot de verbeelding Bijzonder trots is het museum op zijn uniformkabinet. Nederlandse, Duitse, Engelse, Canadese en Amerikaanse uniformen van allerlei legeronderdelen staan tentoongesteld. Gevechtstenues maar ook gala-uniformen. Het museum beschikt over een aantal bijzondere voertuigen

Initiatiefnemer van dit museum was de heer Abbink uit Vriezenveen. Hij was garagehouder in Vriezenveen , maar met enthousiasme en gedrevenheid heeft hij ook de basis gelegd voor dit indrukwekkende museum. Altijd was hij met zijn oorlogsverzameling in de weer. De tweede wereldoorlog liep als het ware als een rode draad door zijn leven. Het was zijn grote passie.

Kinderen

Ook voor kinderen is een bezoekje zeker de moeite waard, zo is er een heuse speurtocht door het museum en na alle vragen goed te hebben beantwoordt wacht ze een kleine verrassing. Zo mogen de allerkleinsten in een voertuig zitten en bij voldoende toezicht een echt wapen vast houden.

openingstijden

april t/m oktober woensdag en zaterdag van 11.00 - 17.00 uur

Op andere dagen te bezoeken na telefonische afspraak. Tel.0546 566353 of 06 10678574 of 06-10599063. Grote groepen op afspraak. Van de eerste woensdag in april t/m de laatste zaterdag in oktober. November t/m maart gesloten!

Contactgegevens

Twents Oorlogsmuseum `40-`45

voorzieningen

Type

  • Archeologie & historie
  • Erfgoed