navigatie overslaan

Museum Zichtbaar Verleden Sibculo

Het museum "Zichtbaar Verleden" is gevestigd aan de Kloosterdijk 178b, in een voormalig winkelpand-woonhuisschuur.

Het museum "Zichtbaar Verleden" is gevestigd aan de Kloosterdijk 178b, in een voormalig winkelpand-woonhuisschuur. U vindt hier nog steeds de oude toonbank en diverse andere zaken uit de vroegere winkel. In het museum draait alles om de geschiedenis van het Cisterciënzerklooster "Groot Galilea", dat op het terrein tegenover het museum heeft gestaan en waarvan nog restanten in de grond zitten. De historie van het klooster Groot Galilea neemt een aanvang in 1406. In dat jaar namelijk besloot een aantal devote mannen onder leiding van de uit Hessen afkomstige priester Johan Clemme tot het stichten van een klooster in de "wildernisse" van Zybekeloe.

U vindt er fossielen uit de zandafgravingen, genealogie, oude gebruiksvoorwerpen enz. Een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Bekijk ook op het terrein van voormalig klooster Galilea Major de kloostertuin. Deze is het hele jaar door vrij toegankelijk!

Geopend: april t/m oktober ma. t/m za. van 13.30 - 16.00 uur

In 2016 is op het kloosterterrein van het museum Zichtbaar Verleden in Sibculo een Kloostertuin aangelegd. Deze is het hele jaar door gratis toegankelijk.

Contactgegevens

Museum Zichtbaar Verleden Sibculo

voorzieningen

Type

  • Erfgoed
  • Natuurhistorie