navigatie overslaan

De prachtige natuur van Twenterand

  • 2 minuten leestijd
  • 933 x bekeken

De gemeente Twenterand in de provincie Overijssel is een prachtig gebied om te genieten van de natuur. Er zijn tal van mogelijkheden om er op uit te trekken en te genieten van de groene omgeving. In deze blog nemen we je mee op een reis door de natuur van Twenterand en laten we je zien wat er allemaal te beleven valt.

Waterwegen in Twenterand

Twenterand is een landelijke gemeente met veel boerenland, water en bossen. Het gebied is rijk aan natuur en biedt een thuis aan diverse diersoorten. Een van de meest opvallende kenmerken van de natuur in Twenterand is het vele water. Zo vind je hier de Vecht, de Regge en het kanaal Almelo-de Haandrik. Deze waterwegen bieden niet alleen een prachtig uitzicht, maar ook tal van recreatiemogelijkheden. Zo kun je hier varen, kanoën, vissen en zwemmen.

waterwegen
waterwegen

Bossen en heidevelden in Twenterand

Daarnaast zijn er in Twenterand diverse bossen en heidevelden te vinden. Een van de mooiste bossen is het Eerder Achterbroek. Dit bos is onderdeel van het landgoed Eerde en bestaat uit loofbomen en naaldbomen. Het gebied is zeer divers en biedt een thuis aan diverse diersoorten, waaronder reeën, dassen en vossen. Ook kun je hier mooie wandelingen maken en genieten van de rust en stilte van de natuur.

Bossen en heidevelden
Bossen en heidevelden

Het Engbertsdijksvenen

Een ander prachtig natuurgebied in Twenterand is het Engbertsdijksvenen. Dit hoogveengebied ligt op de grens met Duitsland en is een van de laatste veengebieden in Nederland. Het gebied is rijk aan bijzondere planten en dieren en biedt een unieke natuurbeleving.

Engbertsdijksvenen
Engbertsdijksvenen

Vogels spotten in Twenterand

Ook voor vogelliefhebbers is Twenterand een paradijs. In het gebied zijn diverse vogelkijkhutten te vinden waar je vogels kunt spotten. Zo vind je bijvoorbeeld in het Zandstuvebos de vogelkijkhut De Kievitshaar. Vanuit deze hut kun je diverse vogelsoorten spotten.

Vogels
Vogels

Al met al biedt de natuur in Twenterand tal van mogelijkheden om te genieten van de groene omgeving. Of je nu van wandelen, fietsen, varen of vogels spotten houdt, Twenterand heeft voor ieder wat wils. Dus pak je wandelschoenen of je fiets en ontdek de prachtige natuur van Twenterand!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?