navigatie overslaan

Lente tips

 • 2 minuten leestijd
 • 980 x bekeken

De lente staat voor de deur! Tijd om er op uit te trekken: op de fiets, met de auto of benenwagen... De omgeving van Twenterand heeft genoeg te bieden! Voor jong én oud.

 1. 4

  Ommetje Het Veenschap

  Stap uit je comfortzone en ga op pad met de benenwagen! Onze persoonlijke favoriete route is het Veenschap, gelegen in een prachtig verveningslandschap dat in de jaren zestig opnieuw is verkaveld. De route leidt je langs ruilverkavelingsboerderijen en het Veenmuseum waar de rijke veenhistorie wordt bewaard en tentoongesteld.

 2. 3

  Kanoroute Linderbeek

  Op zoek naar een ultiem vakantiegevoel? Ga dan kanoën op de Linderbeek in Twenterand! Deze prachtige route slingert langs de zuidkant van Den Ham, door weilanden, en richting Ommen tot aan de Vecht. Vanaf het water heb je een adembenemend uitzicht over het landschap, inclusief grazende dieren, kleurrijke bloemen en tal van vogelsoorten. Laat je betoveren door de rust en vrijheid die je op het water ervaart.

 3. 2

  Leemansmolen

  Maak kennis met het rijke culturele erfgoed van Twenterand en breng een bezoek aan de Leemansmolen in Vriezenveen. Beklim de 3 meter hoge stelling en bewonder het indrukwekkende uitzicht over de omgeving. Verbaas je over de gigantische wieken, het kruirad en de 'staart' van de molen. Een prachtige manier om de lente te verwelkomen en te genieten van de historie van deze molen.

 4. 1

  Herberg Swaen aan de Brink

  Heb je zin in een verfrissend ijsje tijdens je bezoek aan Twenterand? Dan mag je Herberg Swaen aan de Brink zeker niet overslaan! Probeer vooral de seizoenssmaken, zoals aardbei of citroen, die perfect passen bij het voorjaar. Geniet van je ijsje op het zonnige terras terwijl je de historische Brink bewondert.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?