navigatie overslaan
Ontdek de Engbertsdijksvenen

Staatsbosbeheer organiseert (kinder)excursies in de Engbertsdijksvenen

  • Geschreven door Lisette
  • 2 minuten leestijd
  • 875 x bekeken

In de maand januari organiseert Staatsbosbeheer twee excursies in de Engbertsdijksvenen.

21 januari - speuren naar sporen
Op zaterdagmiddag 21 januari (13.00 - 15.00) kun je onder leiding van een gids mee het Engbertsdijksvenen in. Er leven allerlei dieren in de Engbertsdijksvenen, aan de hand van de sporen die zij achterlaten kan je ontdekken welke dieren in het gebied leven, en misschien vertellen de sporen nog wel veel meer. Prenten, vraatsporen, wissels, slaapplaatsen, uitwerpselen, vervellingen, zomaar een greep aan sporen wat je in de natuur tegen kan komen. Een leuke excursie voor het hele gezin!

De kosten voor deze excursie zijn €7.00, inclusief een kopje koffie, thee of ranja. kinderen t/m 12 betalen €4.50, inclusief een beker ranja.

Wil je meer informatie of je gelijk aanmelden? Dat kan via deze link!

28 januari - nachtwandeling voor kinderen
Op zaterdagavond 28 januari (18.30 - 20.00) kan je op ontdekking in de Engbertsdijksvenen. Ga in de avond mee op pad met de gids en ontdek wat je zintuigen doen in het donker. Je loopt op de tast en je hoort alle geluiden veel beter. Misschien hoor je wel een uil roepen of een muisje scharrelen in het struikgewas. De gids neemt je mee in natuurgebied de Engbertsdijksvenen, waar je tussen zonsondergang en zonsopkomst normaal niet mag komen. Deze nachtwandeling speciaal voor kinderen is dus een unieke kans!

De kosten voor deze avond zijn €5.50 inclusief ranja en wat lekkers.

Wil je meer informatie of je gelijk aanmelden? Dat kan via deze link!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Geschreven door Lisette

Marketingmedewerker Gastvrij Twenterand