navigatie overslaan
Doe tips

A Christmas Celebration - Sfeervolle kerstmuziek in gospelsferen

  • Geschreven door Corine
  • 3 minuten leestijd
  • 466 x bekeken

A Christmas Celebration is een kerstconcert voor de hele familie vol gospel en kerstmuziek. Op zaterdag 17 december presenteren zangeres Diane Ranselaar, een groot gospelkoor en de Vriezenveense Harmonie een avond boordevol sfeervolle kerstmuziek en aanstekelijke gospels in Schouwburg Hengelo.

Op het programma staan kerstklassiekers in een verrassende, swingende uitvoering en betoverende muziek van koor en orkest. Natuurlijk ontbreken de bekende Christmas carols niet en mag het publiek zelf ook meezingen, met begeleiding van band en orkest. A Christmas Celebration wordt een heerlijke avond uit om de feestperiode mee in te luiden.

Drie jaar geleden organiseerde Diane Ranselaar voor het eerst dit muzikale kerstspektakel. Een uitverkochte Schouwburg Hengelo genoot van de swingende gospel- en popuitvoeringen van bekende kerstmuziek. Na twee stille coronajaren gaat ze nu in de herhaling.

Mooie mix van traditie en moderne muziek

“Het succes van A Christmas Celebration is de mix van traditie met moderne muziek”, vertelt Diane Ranselaar. “Dit in combinatie met het enthousiasme van de 120 muzikanten en zangers op het podium. Het publiek wordt vanaf de eerste minuut ondergedompeld in kerstmuziek. Het programma is heel divers: mooie ballads, kerstmedleys van het orkest, up tempo kerstgospels en natuurlijk gaan we met zijn allen zingen. Het is ten slotte bijna Kerstmis!”

Vriezenveense Harmonie & het koor
Vriezenveense Harmonie & het koor

Eén grote familie

A Christmas Celebration is niet de eerste samenwerking tussen Diane, het gospelkoor en de Vriezenveense Harmonie. Diane: “In 2021 hebben we voor het eerst met zijn allen samengewerkt voor een groot theaterspektakel in Vriezenveen, dat meer dan 4000 bezoekers trok. Ik leidde het koor. Die samenwerking tussen koor, orkest en mij verliep zo natuurlijk, het voelde als een grote familie. Dus ik kon niet wachten om weer het podium op te zoeken met al deze leuke mensen. Dat werd A Christmas Celebration.”

Samen zingen uit volle borst

“Ik kijk enorm uit naar 17 december. Hoe fijn is het dat we ein-de-lijk weer Kerst kunnen vieren in het theater. Met een hopelijk wederom uitverkochte zaal vol mensen, die lekker knus tegen elkaar aan zitten en kunnen genieten van de mooie zang en muziek. Ik verheug me heel erg op de momenten van samenzang. Dat we met zo’n 800 man uit volle borst ‘We are the world’ staan te zingen, daar kan ik nu al kippenvel van krijgen!”

A Christmas Celebration

  • Diane Ranselaar & band, groot gospelkoor, Vriezenveense Harmonie
  • Zaterdag 17 december 2022 20:00 uur
  • Schouwburg Hengelo

Kaartprijs € 20,- , jeugd/CJP-prijs € 12,50 Kaarten hier te koop!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Geschreven door Corine

Marketingmedewerker Gastvrij Twenterand