navigatie overslaan

De Geerakkers

In hun oude boerderijtje hadden Annemarie en Henri de ruimte om met hun passie voor koeien aan de slag te gaan. Inmiddels bezitten ze zo'n 70 hereford koeien!

Dit ras komt van oorsprong uit het zuidwesten van Engeland, rondom de plaats Hereford.

Herefordvlees onderscheidt zich samen met Angus van ander rundvlees door zijn karakteristieke vet marmering dat extra veel smaak mee geeft. Deze marmering maakt het vlees ideaal voor zowel bakken, braden, grillen als bbq'en.

Het karakter van de koe is bijzonder zachtaardig en rustig. Niet voor niks worden ze op verschillende plekken ook gebruikt voor 'koe knuffelen'! De koeien zijn heel robuust, waardoor ze zomer en winter buiten kunnen blijven lopen. Daarom zie je de koeien van Annemarie en Henri in de kerst ook gewoon in het weiland lopen.

De koeien worden weer verdeeld in complete pakketten (10 kg, alerlei soorten vlees, 130 euro) en gemakspakketten (5,5kg, worsten, gehakt, steaks, hamburgers, rundervinken, 65 euro). Ook is het natuurlijk mogelijk om los vlees te bestellen.

Sinds 6 augustus hebben ze een verkooppunt aan huis, waar je van maandag t/m zaterdag vlees kunt kopen. De vriezers zitten vol en het is volledig zelfbediening! Je kunt contant betalen, maar ook per bank of ze kunnen een betaalverzoek sturen. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ze op en ze helpen je graag verder (Annemarie: 0619288042 en Henri: 0620237057)!

Meer informatie

Naast het leven op de boerderij en de vleespakketten die ze aanbieden, kijken ze ook graag een stukje verder. Zo hebben ze een aantal koeien in de Engbersdijkvenen en het natuurgebied nabij Dalerveen lopen. Daarnaast lopen er gedurende het jaar ook een aantal koeien op twee plaatsen in Almelo, in het kader van stadslandbouw. En sinds kort lopen de koeien ook weer in het Haaksbergerveen. Buiten dat dit goed is voor de natuur, hopen ze hiermee ook de afstand tussen boer en burger te verkleinen. Iedereen is dan ook van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen op hun boerderij!

Contactgegevens

De Geerakkers