navigatie overslaan
Muziek

Bigband '89 & Vision A Swinging Christmas

Tijdens het kerstconcert in Het Punt worden speciaal gearrangeerde nummers met gospelkoor ten gehore gebracht, maar ook eigen nummers met zangeres.

+ 2 foto's

Bigband Eighty-Nine

Big Band Eighty-Nine is in 1989 opgericht in Borne (Twente, Overijssel) door enthousiaste muzikanten met verschillende muzikale achtergronden uit Borne en omgeving.

De band brengt de luisteraar terug in de nostalgische sfeer van de jaren ’30 tot ’60 van de vorige eeuw. Dit is het swingtijdperk waarin de beroemde big-bands tot bloei kwamen. De overbekende classics uit deze tijd van o.a Count Basie, Duke Ellington, en Benny Goodman staan op het programma.

Zangeres Loes Ossevoort maakt de show compleet. Zij brengt haar interpretatie van de legendarische vocalisten uit die tijd zoals Ella Fitzgerald, Peggy Lee en Billy Holiday.

Verschillende generaties zijn vertegenwoordigd in de band, dit maakt Big Band Eighty-Nine echt bijzonder. Een aantal leden die de oprichting in 1989 hebben meegemaakt zijn er nog steeds, maar de jongste leden zijn student. Leeftijd blijkt niet uit maken als je samen muziek maakt en deze passie met elkaar deelt.

Bekende muzikanten uit de regio hebben de band geleid: Roel van de Berg, Wim Lammerink, Willy van Diepen, en Andrew Read. Sinds 2017 is de muzikale leiding in handen van Bert Fransen.

Gospelkoor Vision

Veertig jaar geleden (op 16 februari 1983) werd het Interkerkelijk Jongerenkoor Vriezenveen opgericht. In 1997 werd deze naam gewijzigd in Gospelkoor Vision. Ondertussen bestaat het koor uit ongeveer 35 enthousiaste leden. De leden komen niet alleen uit Vriezenveen, in de loop van de jaren zijn ook mensen uit omliggende plaatsen zoals Vroomshoop, Den Ham en Westerhaar lid geworden van ons koor.

Het repertoire bestaat uit Nederlands- en Engelstalige liederen zoals gospels, ballads en voor het koor bewerkte popliederen. Voor het concert in Het Punt worden bekende swingende nummers ingestudeerd, speciaal gearrangeerd voor Vision met Big Band.

Deze liederen worden onder leiding van dirigent Jan Leemhuis ingestudeerd en gezongen. Tijdens onze optredens verzorgt Martijn Sloof het geluid.

Het koor heeft een moderne geluidsinstallatie, waardoor het koor perfect versterkt kan worden, wel belangrijk om samen met een Big Band te kunnen optreden.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 15,00