navigatie overslaan
Educatie

Lezing over puberhersenen in ontwikkeling

In het kader van de Week van de Opvoeding is er op woensdag 20 april in Bibliotheek Vriezenveen een lezing over het puberbrein. De puberteit brengt vaak veel onzekerheid met zich mee.

+ 1 foto's

Voor pubers zelf én voor hun ouders. Het gedrag van pubers kan voor een groot deel verklaard worden door de ontwikkeling van hun hersenen. Tijdens de lezing ‘Puberhersenen in ontwikkeling’ krijg je meer inzicht over wat er gebeurt in de hersenen van pubers, maar ook praktische tips hoe hiermee om te gaan.

Hersenstichting

Moniek Beltman is verbonden aan de Hersenstichting. Zij vertelt deze avond over de ontwikkeling en de processen van het puberbrein. Dit is een heel intensief proces. Het begint al ver voor de geboorte en het gaat door totdat je 25 jaar bent.

Ontwikkeling hersenen

In de puberteit maakt die ontwikkeling een cruciale fase door. De communicatie tussen verschillende hersengebieden is dan nog niet in balans. Bovendien verandert het slaappatroon, ook als gevolg van de ontwikkeling van de hersenen. Daarbij zijn er verschillende hersenaandoeningen die juist in de puberteit tot uiting kunnen komen. Op deze avond zal Moniek hier uitgebreid op in gaan.

Info en tickets bestellen

De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De entreeprijs is 3,50 euro per persoon. Tickets kunnen gekocht worden via onze website: www.bibliotheektwenterand.nl of informeer even bij Bibliotheek Vriezenveen.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 3,50