navigatie overslaan
Expositie

Joke Reterink exposeert met Diamond Painting

In de maanden november en december exposeert Joke Reterink met haar Diamond Painting werkstukken in de leeszaal van de Bibliotheek Vriezenveen.

+ 2 foto's

Joke Reterink is geboren in Almelo, opgegroeid in Wierden en woont al meer dan 50 jaar in Vriezenveen. Ze is na haar pensionering verder gegaan als vrijwilligster bij de Bibliotheek in Vriezenveen. Joke is een echte creatieveling, ze hield al jong van tekenen, schilderen en borduren. Toen Diamond Painting bekend werd is ze hiermee begonnen, en ze heeft hier inmiddels veel uren in gestoken.

Vanuit de Bibliotheek werd haar de vraag gesteld of ze haar Diamond Painting werkstukken wilde exposeren en daar gaf Joke graag gehoor aan. In november en december zijn deze te bewonderen in de leeszaal in Vriezenveen.

Diamond Painting

Diamond Painting betekent in het Nederlands 'diamant schilderen' en dat is ook precies wat het is. Je schildert namelijk met diamantjes. Sommigen noemen het ook wel borduren met steentjes. Je plakt de steentjes op een canvas doek waarop de afbeelding al staat. Nadat het werk klaar is kun je de afbeelding inlijsten om deze nog beter uit te laten komen. Het is persoonlijk, vereist veel precisie en oogt ontzettend mooi. Iedere painting kan uniek worden genoemd.

Wanneer

1 nov - 31 dec 2022
  • elke maandag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis