navigatie overslaan

Nieuwe expositie in het Historisch Museum

Mede in het kader van het Nederland Ruslandjaar 2013 is dit een ontdekking, en vooral als u zakelijk of particulier Rusland en in het bijzonder St.Petersburg wilt bezoeken.

Vriezenveen deed meer dan 200 jaar internationaal zaken met Rusland. Beleef de reis er naar toe, ervaar de uitdaging om in 15 dagen met paard en wagen de reis naar St.Petersburg te zien en te beleven. Meer dan 2400 kilometer en met 62 paarden wisselingen.

Wat ontdekte men onderweg, en hoe was het verlangen naar St.Petersburg. Hoor en zie het geluid van de huifkar en zijn paarden.

Voor kinderen is er de multimedia apparatuur waarmee ze op pad gaan naar St.Petersburg, toets en ontdek hoe de 14 jarige Leerjongen Urzinus Kruijs met 3 andere volwasennen persoonlijk verslag deed van zijn beleving.

Kijk naar de culturele schatkamer St.Petersburg en reis door de stad gesticht door Tsaar Peter de Grote en opgebouwd met Hollandse gedachte en uitgevoerd samen met mensen ook uit deze Gemeente Twenterand – Vriezenveen.

Sinds 15 maart geheel vernieuwd en met veel lof ontvangen door pers en radio en TV. Het hele jaar open van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur ( in overleg ook op zaterdag open)